Ort
Göteborg
Startdatum
11 Sep 2024
Tid
19:35-21:05
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Martin Skafte
Nummer
47586
Pris
2 980 kr

Om arrangemanget

Gör dig redo att avslöja de hemligheter som ligger bakom musikens magi och låt tonerna leda dig till nya upptäckter och insikter.

Innehåll

Kursen är till för dig som vill förstå grunderna i hur man gör musik. Hur man till exempel skriver en enkel låt, eller väljer ackord till en melodi. Undervisningen bedrivs delvis med hjälp av piano och alla deltagare kommer under kursen att ha tillgång till var sitt piano.
Under första halvan av kursen går vi igenom grunderna i musikteori, för att sedan framåt slutet fokusera mer på praktiska övningar. Målet Att du efter avslutad kurs på ett grundläggande sätt förstår vad en tonart är och hur man kan välja ackord för att de ska passa till melodier.

Upplägg

  • Vi går genom Intervall, skalor, olika sorters ackord och enklare harmonilära.
  • Kursen är upplagd på onsdagar under tio veckor, samma tid och samma plats.

Förkunskap

Grundläggande notläsning i G-klav och att veta de vita tangenternas namn på ett piano gör kursen enklare att förstå, men är inget måste.

Kursledare

Martin Skafte är pianist och tonsättare. 2010 tog han sin Masterexamen i komposition vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Som tonsättare har han själv skrivit mycket musik för piano, och han samarbetar ofta med såväl svenska som internationella konsertpianister, ständigt nyfiken på att lära sig mer om instrumentet. Det är viktigt att inlärningen är lustfylld och utgår gärna från elevernas egen musiksmak och intressen.

Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerade sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerlig möjlighet att delta i våra interna utbildningsprogram.

Kursmaterial

Inget kursmaterial behöver införskaffas i förväg. Allt delas ut vid kurstillfällena.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

  • Parkeringhus finns i närheten.
  • Lokalen ligger fyra trappor upp, hiss finns.  
  • Undvik att använda starka dofter på grund av allergier. 

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Göteborg Haga

Haga Östergata 12, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 980 kr

Summa: 2 980 kr

Utforska ämnesområde