Ort
Falun
Startdatum
30 Sep 2024
Tid
17:30-20:00
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Sari-Eeva Flemström
Nummer
80759
Pris
995 kr

Om arrangemanget

Vill du lära dig att måla i olja? Vi skapar tillsammans med oljefärg och låter skaparglädjen vara den viktigaste ingrediensen i kursen. Att måla ska vara roligt, enkelt och spännande!

Innehåll

Vi går igenom material och grunderna i oljemåleri.  Färglära, komposition och med hjälp av olika övningar. Målet är att du ska ha roligt, känna dig bekväm med materialet och få lust att måla mer!  

Kursen vänder sig främst till dig som inte har målat i olja tidigare men du som har lite erfarenhet kan även vara med. 

Upplägg

Vi träffas 3 måndagar mellan kl 1730-2000. 

Förkunskaper 

Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Kursledare är Sari-Eeva Flemström. Sari-Eeva Flemström är legitimerad bildlärare och arbetat som bildlärare i grundskolan tidigare. På fritiden håller hon på med bild i olika slags former som akvarell, olja och akrylmålning och papier mache. Hon gillar även olika slags hantverk som att nålbinda, sticka och virka och sy. Hon har även ibland utställningar. Det är så givande och roligt att vara kreativ på olika sätt och att tillsammans med andra skapa med händerna. Efter avslutad grundläggande konstnärlig utbildning och olika kurser inom konsthantverk började Sari-Eeva på Medborgarskolan som ledare inom teckning, färg, form, akvarell- och akrylmålning.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial 

Kursmaterial ingår i kursavgiften.

Tips på vidareutveckling

Om du blir sugen att prova på andra slags målerier så planerar Medborgarskolan kurser i såväl akvarell, akrylmålning, teckning- och kolteckning och kurbitsmåleri.

Välkommen till oss

  • För dig som vill ta med lunch finns micro och kylskåp att tillgå.
  • Kaffe och te finns att  köpa.
  • Parkering finns i närheten av lokalen.
  • Buss och tåganslutning i närheten.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminära. Observera att du alltid får en kallelse/faktura innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Falun

Åsgatan 27A, Falun

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 995 kr

Summa: 995 kr

Utforska ämnesområde