Dansledare ler
Kurs

Orientalisk dans, fortsättning

Ort
Helsingborg
Startdatum
30 Jan 2022
Tid
13:30-15:00
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
8 st
Nummer
56347
Pris
1 245 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Orientalisk dans, även kallat magdans, innefattar de flesta dansformer med ursprung i vad vi kallar Orienten. Dansen kännetecknas av suggestiva rytmer, mjuka, kvinnliga rörelser, shimmy och fräcka accenter.

Orientalisk dans är ett mycket brett begrepp som innefattar alla dansformer och genrer med ursprung någonstans det vida geografiska område vi kallar Orienten.

I denna fortsättningskurs kommer vi lära oss en koreografi till musiken "Hia" av Tarabband. Vi kommer att använda silkesslöja i koreografin och därmed är teknik med silkesslöja en stor del av kursens innehåll. Vi kommer även arbeta vidare med grundstegen från nybörjarkursen, vidareutveckla, lägga lager och röra oss runt i rummet tillsammans. Vi kommer även arbeta med musiktolkning, textbearbetning och genregestaltning. Uttrycket kommer vara en viktig del. 

Observera att kursen är på fortsättningsnivå. Nya deltagare är välkomna men behöver tidigare har gått minst en termin grundläggande teknik i orientalisk dans. 

För vem
Detta är en fortsättningskurs. Deltagare bör tidigare ha gått minst en termin med grundläggande teknik i orientalisk dans, för kursledaren eller annan danspedagog.

Kursledare
Alva Aucu. Alva har många års erfarenhet av att leda danskurser för både vuxna och barn. Hon vidareutbildar sig regelbundet inom orientalisk dans. Medborgarskolan har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Rekommenderad klädsel: 

Välj bekväma kläder, inte för yviga, då vi ska träna olika teknik med slöja. Vi har inte myntbälten eftersom det inte passar koreografin eller musikgenren. På fötterna är mjuka skor (teknikskor för balett) eller barfota lämpligt.

OBS oregelbundet schema VT 2022: dubbellektion på 2 studietimmar varannan söndag jämna veckor (åtta söndagar totalt).

Har du läst våra köpvillkor? Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller vänd dig till oss för upplysning. Det går att dela upp betalningen på 2 eller 3 tillfällen utan extra kostnad. Ange önskemål om detta vid anmälan, likaså om du vill utnyttja studentrabatt (intyg krävs). Obs att startdatum i bokningsbekräftelsen är preliminärt, invänta alltid kallelse!

Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss! Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som många får av sin arbetsgivare) till denna kurs och många andra in om dans, yoga osv. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Erbjudande
Gå 2 kurser inom dans, sång eller musik och få 300 kr rabatt på den andra kursen, eller gå 3 kurser och få 500 kr rabatt på den tredje!
Erbjudandet är personligt och gäller endast för fullängdskurser med cirka 10 studietimmar. Gäller ej individuell undervisning och går ej att kombinera med andra rabatter. 

Rabatt

Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs om hur du utnyttjar rabatten: http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Ort

Medborgarskolan

Gasverksgatan 17, Helsingborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 245 kr

Summa: 1 245 kr

Utforska ett ämnesområde