Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Dansledare ler
Kurs

Orientalisk dans - Kortkurs teknik

Ort
Helsingborg
Startdatum
21 Feb 2021
Tid
14:00-15:00
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
6 st
Nummer
52632
Pris
645 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

Orientalisk dans, även kallat magdans, är ett mycket brett begrepp som innefattar alla dansformer och genrer med ursprung någonstans det vida geografiska område vi kallar Orienten. Dansen kännetecknas generellt av suggestiva rytmer, mjuka, kvinnliga rörelser, shimmy och fräcka accenter.

Orientalisk dans är ett mycket brett begrepp som innefattar alla dansformer och genrer med ursprung någonstans det vida geografiska område vi kallar Orienten.

Detta är en teknikkurs i lite kortare format, på begäran av våra fortsättningselever. Som i alla dansstilar, gäller det att hålla den orientaliska dansens grundteknik levande och att så ofta som möjligt återkomma till den och träna, nöta vidare på den. Vi kommer att åter börja från början, återuppväcka samtliga rörelser, men i ett mycket snabbare tempo än i nybörjarkursen. Vi påminner varandra om hållning och balans i samtliga rörelser. Vi gör många varianter på alla grundrörelser, samt kombinationer i ett, två och flera lager av rörelser tillsammans, samt med juveler och shimmy. Vi rör oss även ut i rummet, i olika riktningar, nivåer, i poser och i rörelse, med snurrar, vändningar, arabesker, stopp och pauser. Kursdeltagare kan också önska moment de vill träna mer på.

Kursen är inte tänkt att innehålla redskap. Kursen är heller inte tänkt som tillfälle för musiktolkning, utan är en ren teknikkurs. Den är tänkt att upprepas som start inför varje hösttermin och vårtermin. 

För vem
Detta är en fortsättningskurs. Deltagare bör tidigare ha gått en termin med grundläggande teknik i orientalisk dans för kursledaren eller motsvarande för annan danspedagog.

Kursledare
Alva Aucu. Alva har många års erfarenhet av att leda danskurser för både vuxna och barn. Hon vidareutbildar sig regelbundet inom orientalisk dans. Medborgarskolan har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Orientalisk dans dansas oftast barfota, så vi rekommenderar därför att eleverna är barfota. Rekommenderad klädsel: relativt åtsittande så att läraren och eleverna enkelt kan se alla rörelser. Inga myntbälten då det inte passar stilen och stör ljuden! Har du läst våra köpvillkor? Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller vänd dig till oss för upplysning.

Det går att dela upp betalningen på två eller tre tillfällen utan extra kostnad. Ange önskemål om detta vid anmälan, likaså om du vill utnyttja studentrabatten (intyg krävs). Obs att startdatum i bokningsbekräftelsen är preliminärt. Invänta alltid kallelse!

Erbjudande

Gå två kurser inom dans, sång eller musik och få 300 kr rabatt på den andra kursen, eller gå tre kurser och få 500 kr rabatt på den tredje! Erbjudandet är personligt. Det omfattar inte enskild undervisning och går ej att kombinera med andra rabatter. Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss! Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Rabatt

Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs om hur du utnyttjar rabatten: http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Ort

Medborgarskolan

Gasverksgatan 17, (vån 5), Helsingborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 645 kr

Summa: 645 kr

Utforska ett ämnesområde