Ort
Helsingborg
Startdatum
7 Sep 2024
Tid
14:00-15:00
Dagar
Lördagar
Antal tillfällen
12 st
Nummer
68984
Pris
1 445 kr

Om arrangemanget

Orientalisk dans, även kallat magdans, innefattar de flesta dansformer med ursprung i vad vi kallar Orienten. Dansen kännetecknas av suggestiva rytmer, mjuka, kvinnliga rörelser, shimmy och fräcka accenter.

Orientalisk dans är ett mycket brett begrepp som innefattar de flesta danser och genrer som har ursprung någonstans i det vida geografiska område vi kallar Orienten. De förenas av suggestiva rytmer, mjuka, kvinnliga rörelser, shimmy och fräcka accenter.

Denna kurs är en nybörjarkurs, tänkt för alla som är intresserade av att lära sig de grundläggande rörelserna inom orientalisk dans. Fokus ligger väldigt mycket på att rörelserna ska kännas bra i kroppen och hjälpa till att göra ryggen och lederna rörligare. Elever i alla åldrar är välkomna!
Vi kommer att träna alla runda, mjuka rörelser i första hand, sedan de raka – i första hand på ett mjukt sätt, senare möjligen även på ett lite snärtigare sätt – och vibrationsteknik – shimmy. Ledaren följer elevernas utveckling kontinuerligt så att vi lär oss i lagom tempo. Vi kommer inte att träna på någon lång koreografi under denna första termin, däremot kommer vi att träna små kombinationer till dels en mycket välkänd egyptisk melodi, dels kommer vi att prova små kombinationer av steg från egyptisk folklore, i första hand saidi och beledi awadi.

För vem
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Alva Aucu. Alva har många års erfarenhet av att leda danskurser för både vuxna och barn. Hon vidareutbildar sig regelbundet inom orientalisk dans. Medborgarskolan har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Orientalisk dans dansas oftast barfota, så vi rekommenderar därför att eleverna är barfota. Rekommenderad klädsel: relativt åtsittande så att läraren och eleverna enkelt kan se alla rörelser. Inga myntbälten då det inte passar stilen och stör ljuden!

Har du läst våra köpvillkor? Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller vänd dig till oss för upplysning. Ange vid anmälan om du vill utnyttja studentrabatt (intyg krävs). Obs att startdatum i bokningsbekräftelsen är preliminärt. Invänta alltid kallelse!

Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss!
Har du friskvårdsbidrag via din arbetsgivare? Skatteverket godkänner att det används till denna kurs och många andra in om dans, yoga osv. För att få kvitto till arbetsgivaren eller använda din Epassi - betala inte direkt utan VÄLJ "MEDBORGARSKOLAN FAKTURA" som betalningsalternativ vid anmälan och skriv en kort NOTERING om att du har friskvårdsbidrag.

När du fått en faktura/kallelse till kursen och betalat in, mailar du oss på region.syd@medborgarskolan.se och ber om kvitto till arbetsgivare. Du som har Epassi loggar istället in där och använder dig av din pott.

Erbjudande
Gå 2 kurser inom dans, sång eller musik och få 300 kr rabatt på den andra kursen, eller gå 3 kurser och få 500 kr rabatt på den tredje!
Erbjudandet är personligt och gäller endast för fullängdskurser med cirka 10 studietimmar. Gäller ej individuell undervisning och går ej att kombinera med andra rabatter. 

Rabatt
Har du rätt till studentrabatt 20%? Skriv det vid anmälan och VÄLJ "MEDBORGARSKOLAN FAKTURA" som betalningsalternativ, så justerar vi avgiften när du visat upp ditt studentkort. (Dvs betala inte direkt vid anmälan.) Rabatterad faktura mailas inför kursstart tillsammans med kallelsen.

Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs om hur du utnyttjar rabatten: http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Detta är folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans.
Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Ort

Medborgarskolan

Gasverksgatan 17, Helsingborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 445 kr

Summa: 1 445 kr

Utforska ämnesområde