Ort
Limhamn
Startdatum
3 Sep 2024
Tid
18:45-19:35
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
12 st
Ledare
Nidia Martinez Barbieri
Nummer
68315
Pris
1 465 kr

Om arrangemanget

Pilates är en träningsform som skapades i början av 1900-talet av tysken Joseph Pilates och är en av världens snabbast växande träningsform

Pilates träningen bygger på kontrollerade rörelser och övningar enligt ett visst mönster och schema för att göra träningen enkel, optimal och effektiv. Det är en träningsmetod som kombinerar styrketräning, stretch och yoga. Pilates handlar mycket om tankekraft. Pilates kan till skillnad från vad många tror vara väldigt fysiskt krävande om det görs på rätt sätt. Pilates-rörelserna ska utföras långsamt och vid varje övning tränas flera muskelgrupper samtidigt.

Vad är skillnaden mellan Pilates och Yoga?

Pilates är flödande och har mer repetitiva rörelser, man rör sig hela tiden och fokus ligger på att träna alla muskler i kroppen på ett naturligt sätt med endast kroppen som redskap. Rörelserna är lätta att förstå och påminner om mer klassisk kroppsträning/gymnastik (ingen meditation eller speciell andning krävs i Pilates)
Pilates utföres under ca 45-50 min.

Yoga är lugnare och mer harmonisk och man jobbar med olika kropps-ställningar i samband med andning, avslappning och koncentration.
Yoga är avstressande och mer meditativ. Många av rörelserna stretchar och öppnar upp kropp och sinne på ett harmoniskt sätt.

För vem
Denna kurs är öppen för alla, både dig som är nybörjare och dig som gått pilates innan. Ledaren anpassar övningarna.

Kursledare
Nidia Martinez Barbieri
Det är något speciellt med våra kursledare! De genomgår kontinuerligt Medborgarskolans ledarutvecklingsprogram som är anpassad för vuxenutbildning. Programmet är en del av vårt kvalitetssystem, där det ingår såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Ta med egen pilates/yogamatta (vattenflaska).

Bra att veta
Obs! Begränsat med omklädningsmöjligheter, kom gärna ombytt. Det finns ingen dusch.


Du bör ha mjuka kläder som du rör dig lätt i utan att fastna. Ät inte en större måltid innan 2 - 3 timmar innan kursen. Stäng av mobilen innan du kommer in i lokalen, tack!

Har du läst våra köpevillkor? Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller vänd dig till oss för upplysning.
Det går att dela upp betalningen på två eller tre tillfällen utan extra kostnad. Ange önskemål om detta vid anmälan.
Startdatum i din bokningsbekräftelse är preliminärt.
Invänta alltid kallelse! Eventuell rabattorsak anges vid anmälan, (intyg krävs)

Eventuell rabattorsak anges vid anmälan, (intyg krävs). Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader.

Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Rabatt på dans-, musik-, sång-, och teaterkurser (gäller ej individuell undervisning).  
Gå två klasser inom dans och sång och få 300:- rabatt på den andra klassen, eller gå 3 klasser och få 500:- rabatt på din tredje klass.
Går ej att kombinera med andra rabatter. Gäller på klasser som är 9 gånger eller längre och som går parallellt med varandra under terminen. Rabatten är personlig och gäller ej syskon och familj. Gäller ej privatlektioner.

Rabatt
Alla som går kurs hos oss får rabatt på Bokus.
Läs mer om hur du gör http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial 
 

Ort

Medborgarskolan - Limhamns Folkets hus

Linnégatan 61, Limhamn

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 465 kr

Summa: 1 465 kr

Utforska ämnesområde