Ort
Karlstad
Startdatum
14 Okt 2023
Tid
14:00-14:45
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
1 st
Nummer
74303
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Commercial Dance är en dansstil med fokus på uttryck. Har du kanske sett dansarna på Melodifestivalen? Vill du dansa som Beyonce eller Lady Gaga? Det mesta vi ser på TV idag faller in under den här stilen.

Innehåll

I dennja dans ligger yttryck och dansglädje i centrum. Det är ett tillfälle för dig att stärka ditt självförtroende och utvecklas som dansare. Stilarna varierar från Jazz till Street och hip-hop, allt som faller in under commercial. Dansgolvet är vår scen och vi kommer fokusera mycket på koreografi samt dansarens relation till en publik eller kamera. 

Upplägg

Varje tillfälle börjar med uppvärmning och stretch. Sedan dansar vi över golvet för att till sist gå in på koreografi.

För vem

Den här kursen riktar sig både till dig som är nybörjare och dig som har danserfarenhet. Vi lägger nivån efter gruppen.

Kursledare

Jemima Fryxelius började dansa Commercial dance när hon var 10 år gammal. Passionen blommade vid 12 års ålder och har inte släppts sedan dess. För henne är dansen ett sätt att få uttrycka sig själv och sina känslor, såväl negativa som positiva. Danssalen ska vara en trygg plats med utrymme för olikheter där vi kan utforska och utvecklas.
Idag går Jemima sista året på gymnasiet där hon studerar dans. Hon har även jobbat med dans genom drömsommarjobbet med Region Värmland.

Kursmaterial

Bekväma rörliga kläder du känner dig bra i. Skor är bra att ha för stabilitet och energi. Vattenflaska rekommenderas starkt!

Det finns inget omklädningsrum så kom gärna ombytt.

Bra att veta

För att delta på detta pass behöver deltagaren vara minst 13 år eller fylla under året.

Passet är kostnadsfritt,  men anmäler du dig och inte kommer du debiteras 150 kr. 

Ort

Medborgarskolan Herrhagen

Vasagatan 8, Karlstad

Visa på karta

Utforska ämnesområde