Ort
Karlstad
Startdatum
14 Okt 2023
Tid
13:00-13:45
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
74307
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Vi dansar high heels tillsammans i en öppen miljö där både du med erfarenhet och du som är nybörjare får utvecklas!

Innehåll

High heels är en väldigt feminin dansklass med högt tempo. Vi bygger grunden med mycket fotteknik och rörelse och bygger upp styrka och övar på vår flexibilitet. High Heels är en stor mix av olika dansstilar som man sätter ihop. Mycket från Jazz, Street, Latino och Burlesque. 

Det är en väldigt uttrycksfull dans, med mycket charm och flörtig. En väldigt passande stil för jazzdansare som vill utveckla sin dansstil och teknik, men passar även dig som har annan bakgrund eller aldrig dansat innan. En fantastisk musikblandning av Beyoncé, Ciara, Rihanna, Ariana Grande och många fler.  

Upplägg

• Uppvärmning med teknikövningar, styrka och stretch 

• Varierade koreografier med fokus på expressivitet där du får användning av de grundtekniker vi övat på under dansklassen

För vem

Den här dansen riktar sig både till dig som är nybörjare och dig som har danserfarenhet. 

Kursen vänder sig till dansintresserade unga 13 år och uppåt.

Kursledare

Linnea Falk är 32 år gammal och kommer ursprungligen i från Grums och började dansa vid 10 års åldern street/hiphop. Tävlade i street/hiphop i Karlstad 2009 och kom på 2:a plats. Sedan dess har hon utvecklat hennes dansstil till både Jazz och High heels. 

Linnea brinner extremt mycket för att dela med av sin kärlek till dans och konsten att utnyttja sitt unika sensuella uttryck genom rörelse i hennes dans. 

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial

Bekväma rörliga träningskläder (tights, hotpants, mjukisbyxor, t-shirt, linne) antingen strumpor, barfota eller såklart HIGH HEELS:

Bra att veta

För att delta på detta pass behöver deltagaren vara minst 13 år eller fylla under året.

Passet är kostnadsfritt,  men anmäler du dig och inte kommer du debiteras 150 kr. 

Ort

Medborgarskolan Herrhagen

Vasagatan 8, Karlstad

Visa på karta

Utforska ämnesområde