Medborgarskolan med känsla för kropp och hälsa
Kurs

Prova på meditation - Finn mer lugn och välmående i din vardag

Ort
Karlstad
Startdatum
27 Aug 2024
Tid
11:00-12:00
Dag
Tisdag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Linda Häggqvist
Nummer
79896
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Vill du uppleva mer lugn och ökat välmående i din vardag? Här fokuserar vi på meditation och djupavspänning, ingen fysisk yoga.

Innehåll

Vi använder oss av övningar för att öka vår självinsikt och närvaro i stunden. Du kommer få konkreta verktyg för att bl.a. kunna lugna din kropp, hantera tankar och öka ditt fokus. Vi övar oss även i medkänsla för sig själv och andra. Meditationerna/övningarna utförs sittande samt liggande på matta.

Upplägg

Detta är ett enstaka tillfälle för dig som kanske aldrig provat meditation eller för dig som  denna tisdag tillsammans med andra vill avsluta dagen i lugn och stillhet.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Kom som du är!

Kursledare

Linda har varit kursledare för Medborgarskolan i över 10 år. Hon har undervisat i både pilates och meditation för nybörjare, fortsättning, gravida samt nyblivna mammor. Förutom på Medborgarskolan har hon undervisat på David Lloyd Lesuire i England samt på Selma Spa i Sunne.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta

Ha gärna mjuka, ej åtsittande kläder. Ta ev. med en extra tröja och sockor om du är frusen av dig. Vi har tyvärr inte omklädningsrum med duschmöjligheter.

Tips på vidareutveckling

Medborgarskolan har ett stort utbud kurser inom kropp och hälsa 

Bra att veta

• Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
• Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
• Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.
Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Herrhagen

Vasagatan 8, Karlstad

Visa på karta

Utforska ämnesområde