Ort
Vintrosa
Startdatum
5 Okt 2023
Tid
14:00-16:15
Dag
Torsdag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Tayeb Benallal
Nummer
74238
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Borta bra men nära bäst! Skissen är den huvudsakliga grunden för framgång i teckning eller målning. I den här kursen får du lära dig konsten att skissa från naturen (foton), teckna ansikten och olika objekt i din egen takt för bästa utveckling. Du kan också fortsätta utvecklas om du har tidigare erfarenheter.

Innehåll
Detta är ett prova på tillfälle, då Tayeb går igenom introduktion och prova på av konstformen teckning med blyerts och kol.

Vid fortsättning av ordinarie kurs i Teckning nybörjare får du lära dig:
Med blyerts:
-Perspektiv - grunderna
-Proportion och användning av linjerna i en teckning
-Komposition och ytor i skissen
-Ljus och skuggor

Med Ritkol:
-Användning av radergummit
-Landskap + moln
-Landskap stadsmiljö

Med Tusch:
-Landskap

Porträtt med rödkrita som
Avslutning:
-Stor format teckning med eget val av teknik

Upplägg
Prova på tillfället  omfattar 3 x 45 min per tillfälle 1 tillfälle. 

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, även de som gått 1 termin kan gå denna kurs.

Kursledare
Tayeb Benallal har examen från konstskola och Ecole national superieur des arts decorativ de Paris. Han har undervisat i teckning och andra konstarter i över 10 år och på alla nivåer. Hans undervisning bygger främst på överföring av kunskap, anpassningsförmåga till elevprofilen och högst praktiskt arbete.
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Finns på plats vid prova på, för att fortsätta kurs behöver deltagare införskaffa eget kursmaterial. ( detta anges då vid kallelse till ordinarie kurs) 

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan erbjuder flertalet olika nivåer inom teckning & måleri. Vi har även ett stort utbud inom andra hantverkskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Utforska ämnesområde