Ort
Stockholm
Startdatum
5 Sep 2023
Tid
18:00-19:30
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
7 st
Ledare
Göran Jakobsson
Nummer
52523
Pris
1 595 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Kom och utöva Qi Gong tillsammans - enkla, naturliga och stärkande rörelser för alla åldrar och förmågor

Qi Gong är en träningsform där man genom avslappning, naturlig andning och naturliga rörelser tillför livsenergi till kroppen. Man tränar både kropp och sinne och tar hjälp av intention. "Qi" står för livskraft eller energi och "Gong" för metod.  

Innehåll

Qi Gong har utvecklats av kinesiska mästare under tusentals år. Dess kombination av stillhet och rörelse är välgörande för både den fysiska och mentala hälsan samt ökar kroppens förmåga till självläkning och återhämtning. Den stärker hjärnfunktioner och immunförsvaret, aktiverar muskler, förbättrar rörligheten i leder och senor, stimulerar energi- och blodcirkulation samt motverkar åldrandeprocesserna. 
 
Metoden är enkel, naturlig och lätt att lära sig och kan utövas när och var som helst. Den är även vetenskapligt utvärderad i Sverige vid bl.a. Örebro Universitet, och används för rehabilitering och friskvård.

Upplägg

Varje träningstillfälle inleds med avslappning och avslutas med självmassage. Rörelsedelen av träningen utförs stående. Du deltar på dina egna villkor och vilar när du behöver.

Vi ses på Hagagatan 23A under 7 tisdagar kl. 18:00-19:30. Aktuella datum: 5/9, 12/9, 19/9, 26/9, 3/10, 10/10 och 17/10

Ha bekväma löst sittande kläder för optimal rörelsefrihet. Inga skor behövs men du kan ta med dig varmare strumpor eller inneskor med böjliga sulor. 

Ledare

Göran Jakobsson är utbildad instruktör i Qi Gong enligt Biyunmetoden och har undervisat sedan 1994. Han är också utbildad inom traditionell kinesisk medicin.

Förkunskaper

Du är välkommen som du är - du behöver inte ha tidigare erfarenhet av Qi Gong eller god kondition.

Utvecklingsmöjligheter

Vi har flera kurser inom kropp & hälsa - håll utkik på vår hemsida!

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på Bokus och 10% rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer här.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 595 kr

Summa: 1 595 kr

Utforska ämnesområde