Ort
Västerås
Startdatum
3 Okt 2024
Tid
17:00-20:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
5 st
Nummer
81102
Pris
1 995 kr

Om arrangemanget

Denna kurs gör att du öppnar ögonen för det som finns i din omgivning och hur du kan använda det på ditt sätt för att skapa hållbara kläder! Det kreativa skapandet kommer vara i fokus under hela kursen! Kom och skapa/sy kläder på ett helt nytt sätt!

Innehåll

Att skapa kläder på ett hållbart sätt innebär att vi på den här kursen använder oss av material vi redan har hemma. Det kan vara gardiner, dukar, filtar eller kläder som hänger längst in i garderoben och inte används. Sy en klänning av en gardin, sy en kjol av jeans. Sy ut eller ta in ett plagg som inte har rätt storlek. Det bästa är att använda det som redan finns hemma och vi hjälps åt med idéer och lösningar. 

Upplägg
Kursen går samma dag och tid varje vecka.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs, men baskunskaper i symaskin är såklart bra. 

Kursledare

Viveka Lundström har ett stort intresse av sömnad och har bland annat läst mönsterkonstruktion på Tillskärarakademin och Vadstena Folkhögskola. Hon har också utbildats inom Remake sömnads utbildning på Eskilstuna folkhögskola.

En labradoodle (en ras som inte fäller hår och är känd för att få är allergiska emot) kan komma att vara med på delar av kursen.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften, så ta med det du vill sy av och tråd mm. Symaskiner finns att låna, men ta gärna med om du har en egen och som du är bekant med. Strykjärn/strykbräda finns och även några saxar, linjaler mm. Det kommer att finnas en del mönster att låna och inspireras av, men ta gärna med det själv om du redan vet vad du vill göra. 

Kallelse/Faktura
Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

Bra att veta
•    Vi bjuder på kaffe och te i våra lokaler. 
•    Tillgång till mikro finns. 
•    Läs mer om våra allmänna villkor. 
•    Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?
Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Vi finns på instagram, @medborgarskolanmalardalen, följ oss där!


Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial

Medborgarskolan och folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 
Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

 

 

Ort

Medborgarskolan Västerås Kopparlunden

Skivfilargränd 4, Västerås

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 995 kr

Summa: 1 995 kr

Utforska ämnesområde