Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Göteborg
Startdatum
25 Apr 2020
Tid
18:00-22:00
Dagar
Lördagar
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Werta Houman
Nummer
75709
Pris
400 kr

Om arrangemanget

Salsa Weekend för dig som vill utforska den ursprungliga formen av salsa, en kombination av influenser från NYC, Puerto Rico och Kuba. Vi dansar salsa både individuellt och i par.

Innehåll

Salsa är en kombination av olika influenser från bland annat New York City, Puerto Rico, Kuba etc. Det bildades en hybrid mellan musikstilarna mambo och doo wop i samband med mötet av olika grupper av människor i NYC på 60-talet och salsa uppstod. Mambon utvecklades på 50-talet från den kubanska musikgenren son. Doo Wop har sitt ursprung i jazzmusiken. Salsatakten är baserad på mönstret 1-2-3 1-2. Vi dansar salsa både individuellt och i par.

-fotarbete -läran om rytmen son clave -musikalitet Salsa kan dansas individuellt och i par, vi kommer lära oss båda delarna. Vi kommer lägga fokus på att hitta taktkänslan med hjälp av enkla grundsteg. Olika stegkombinationer kommer att introduceras allt eftersom när stegen sitter individuellt. Därefter dansar vi i par.

För vem

Salsa weekends riktar sig till dig som har ett öppet sinne och har ett genuint intresse för salsa. Det är ett utmärkt komplement till traditionella salsaklasser där du får möjlighet att utveckla din dans och växa i dig själv. OBS! Detta arrangemang är öppet för alla oavsett nivå.

Kl. 18.00-19.30 är det introduktionsworkshop. Därefter är det fri dans på öppet dansgolv från kl. 19.30-22.00. Vi kommer spela autentisk salsamusik. Kom och dansa dig svettig med Shannon ´Whichway´ Sha Mabra och mig Werta Preemy från Anatomic Jack & Dance Company en salsahelg i vår med start den 29/2! Let´s get busy


Kursledare

Denna salsa-prova på leds av Werta vars bakgrund som dansare började redan som 3-åring med klassisk balett som senare utvecklades till ett intresse för jazzdans följt av latinamerikanska pardansstilar och wienerwals . Dansen har alltid haft en stor inverkan i hennes liv i och med att hon har fått med sig den persiska dansen från sitt ursprung, samt även en hel del magdans.

Werta har utbildat sig i NYC och undervisar, håller i workshops lokalt och internationellt, tävlar i urban dances och driver Anatomic Jack & Dance Company tillsammans med sin kollega Shannon Mabra som är med och leder denna Salsa Weekend

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Bär finskor med hård sula, gärna klackskor som inte har för höga klackar.
 


Bra att veta
Friskvårdsbidrag eller friskvårdsbetalning via ActiWay eller Min Friskvård/ePassi kan användas på denna kurs. Skriv i meddelanderutan vid anmälan om det är aktuellt för din bokning.

Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum skickat till dig innan kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid anmälan att du önskar delbetala.

Dusch och omklädningsrum finns i lokalen.

Ort

Medborgarskolan Göteborg

Viktoriagatan 21, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 400 kr

Summa: 400 kr

Utforska ett ämnesområde