Ort
Trollhättan
Startdatum
10 Nov 2024
Tid
10:00-16:00
Dag
Söndag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
44090
Pris
795 kr

Om arrangemanget

Vi inspireras av Sashiko Boro, som är en gammal japansk återbruks- och lagningsteknik, och syr en enkel förvaring, bordstablett, duk, kasse eller kudde. Denna teknik går även att använda till att lappa och laga.

Sashiko & Boro
Sashiko är en mycket gammal japansk broderiteknik som uppstod vid lagning med lappar och förstärkning av ett eller flera lager tyg. Det som kännetecknar Sashiko är många små enkla vita stygn (tråckelstygn/förstygn).
Boro (uttalas borro) står för återbruk av gamla textilier. En japansk filosofi som handlar om att spara istället för att slösa.

Innehåll
Vi startar med Boro lappteknik där vi går igenom placering och färg och form av lapparna. När grunden är lagd går vi igenom Sashikostygnen, som håller ihop lapparna.
Vi syr ett mindre Boroarbete, som sedan kan användas till t ex en enkel förvaring, bordstablett, duk, kasse eller kudde.
Allt kanske inte hinner bli klart under dagen men du har fått kunskap att arbeta vidare på egen hand efter kursens slut.

Det går även att använda den här tekniken till att laga, lappa eller förstärka.

Endagskurs söndag 10 november kl 10.00-16.00.

För vem
Kursen passar både för dig som är nybörjare och för dig som broderat tidigare. Kursen vänder sig till vuxna.

Kursledare
Din kursledare Annika har ett genuint intresse av att skapa med händerna. Hon t ex stickar, virkar, broderar, gör betongarbete, syr (men inte kläder), smycken och scrapbooking. En gång om året ställer Annika ut på en konstrunda och då visar hon mest quilt men även sashiko, artquilt och yllebroderi.

"Det jag vill med mina kurser är
- att fånga ditt intresse och kreativitet
- att få dig att släppa prestation och ha roligt
- att alla gör efter sin egen förmåga"

Här kan du läsa om Annika och även se en film där hon visar Sashiko:
https://www.medborgarskolan.se/var-varld/konst-och-hantverk/kvilttekniken-blev-annicas-raddning/

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kostnad för kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Du tar själv med det material du behöver. Bl a tyg, garn och nål.
Med fördel används lakansväv som grundtyg och tygbitar i bomullstyg i olika färger och mönster. Man kan använda sig av små tygstuvar som man redan har hemma alternativt köpa färdiga tygkit. Utförlig information om material du behöver ha med dig får du i din kallelse innan kursstart. Du får då även tips på inköpsställen.

Bra att veta
Det blir tid för lunch under dagen så medtag gärna fika/lunch. I våra lokaler finns både kylskåp och micro. Även kaffe och te finns.

Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Ort

Medborgarskolan Trollhättan

Storgatan 21, Trollhättan

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 795 kr

Summa: 795 kr

Utforska ämnesområde