Ort
Norrköping
Startdatum
12 Sep 2024
Tid
17:30-19:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
8 st
Nummer
44331
Pris
1 150 kr

Om arrangemanget

Sashiko är en mycket gammal japansk broderiteknik. Det som kännetecknar Sashiko är många små enkla vita stygn, ofta i stilrena och geometriska mönster.

Innehåll

Under kursen lär vi oss först historien bakom denna mycket enkla men vackra broderiform. Vi övergår sedan till sömnaden och dess ”regler” för att kunna ge oss i kast med ett mindre (eller större för den hågade) arbete.

Upplägg

  • Vi träffas 8 torsdagskvällar kl.17:30-19:00.
  • Ta gärna med fika så tar vi gemensam paus. I lokalen finns kylskåp och mikro.
  • Kaffe och te ingår i kursavgift.

Förkunskaper

Kursen passar både för dig som är nybörjare och för dig som broderat tidigare. Kursen vänder sig till vuxna.

Kursledare

Kursledare är Akari Kato. Hon är från Toyohashi i Aichi län i Japan och flyttade till Sverige i 2015. Akari lärde sig sashiko tekniken från sina morföräldrar.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Kursmaterial ingår inte i kursavgiften.

Det du behöver för kursen är:
- Broderitråd
- Broderinålar
- Något att brodera på

Rabatter

  • Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus.
  • Läs mer under förmåner. https://www.medborgarskolan.se/formaner/

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Norrköping Medborgarskolan

Tegelängsgatan 11 B, Norrköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 150 kr

Summa: 1 150 kr

Utforska ämnesområde