Ort
Ludvika
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Elise Nilsson
Nummer
78246
Pris
1 095 kr

Om arrangemanget

Vill du lära dig Sashiko, en mycket populär lagnings/broderi teknik med tusenåriga rötter från Japan? Sashiko är en japansk broderiteknik som ursprungligen har använts för att förstärka och laga trasiga kläder och textilier. Ordet sashiko betyder ”små stygn” eller ”små hugg".

Innehåll

Du kommer få veta en del om historien bakom broderitekniken sashiko och om grundläggande regler hur sashiko broderas. Du får lära dig om symboliken bakom olika design, om mönsteröverföring och om olika sätt att sy stygnen på.

Du arbetar praktiskt med broderiet, varvat med att du får teoretisk information och demonstration om olika moment. Vill du veta mer om broderitekniken finns ytterligare information på sidan: https://sashiko.se

Upplägg

Kursen går under en lördag och pågår mellan kl. 10:00-16:00. Tid för lunchpaus är inräknat, och vi äter gemensamt medhavd lunch i Medborgarskolans lokaler. På plats finns micro och kylskåp att låna. Medborgarskolan bjuder på kaffe och te.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att delta på kursen. Kursen riktar sig till både nya och vana broderare och vi lär oss nya saker.

Kursledare

Kursledare är Elise Nilsson. Hon är utbildad textillärare och har många års erfarenhet av att undervisa både barn och vuxna. Intresset för textil och hantverk har följt henne med genom livet som en röd tråd. Bland annat har hon skrivit tre populära handarbetsböcker. Hon har fördjupat sitt kunnande om sashikobroderi, genom att delta och få handledning på workshops i Japan.

Kursmaterial

Kursmaterialet (tyg, sashikotråd, kopieringspapper, mönster) ingår inte i kursavgiften men finns att köpa av kursledaren på plats.

Du bör ha med dig linjal, blyertspenna, kulspetspenna, sax, broderinålar och knappnålar. Om du har, ta gärna med textil markeringspenna och ett ljust kopieringspapper för textil.

Ort

Medborgarskolan Ludvika

Myggatan 3, Ludvika

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 095 kr

Summa: 1 095 kr

Utforska ämnesområde