Dansledare ler
Kurs

Shimmyrama - sommarkurs i tre delar (Del 2)

Ort
Uppsala
Startdatum
30 Jul 2022
Tid
16:00-17:30
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Cecilia Esbjörnsson
Nummer
71420
Pris
245 kr

Om arrangemanget

Kom och skaka loss i sommar! Vi djupdyker i shimmies (skak) och arabiska trumrytmer. Vi sätter ihop dem till stegkombinationer och lär oss några knep för att improvisera till trumrytmer. Observera att kursen är uppdelad i tre delar och för varje del behövs en separat anmälan.

Om dansen
Vi djupdyker i shimmies (skak) och arabiska trumrytmer. Vi sätter ihop dem till stegkombinationer och så får du lära dig några knep för att improvisera till trumrytmer. På del 2 fortsätter vi öva på de shimmies och vibrationer som vi gick igenom på del 1, men nu lägger vi på lite olika lager som t.ex. armrörelser, höftrörelser, bröstkorg och camels. Vi kommer också att röra oss runt i rummet med våra shimmies.

Upplägg
Kursen går under en lördag kl. 16:00 - 17:30. Detta är del 2 av 3. Om du har gått del 1 innan får du 10% rabatt på den här kursen. Om du anmäler dig till efterföljande kurs del 3 (nr. 71421) får du 10 % rabatt på den kursen. OBS! Du måste göra en separat anmälan till del 3. För att erhålla rabatt måste du välja att betala med Medborgarskolans faktura och skriva i noteringsfältet att du har gått tidigare kursen.

Förkunskaper
Kursen är för: dig som gått del 1 och har förkunskaper.

Så delas de olika nivåerna in:
Del 1: inga förkunskaper krävs.
Del 2: förkunskaper krävs. Det är bra om du har dansat några terminer magdans innan då vi inte hinner gå igenom alla rörelser som vi kommer att slå ihop.
Del 3: förkunskaper krävs. Du behärskar allt från lektion 1 och 2 väl och är van vid att ta in koreografi i ett lite högre tempo.

Kursledare
Cecilia Esbjörnsson har dansat magdans i ca 10 år och uppträtt både i Sverige och internationellt. På hennes kurser är dansglädjen i centrum och målet är att hjälpa dig att utvecklas mot att hitta din egen inre dansare.

Klädsel/skor
Kom gärna i mjuka tights och inte alltför löst sittande topp. Vi dansar antingen barfota, i strumpor eller i mjukare tygskor. Ta gärna med någon form av höftsjal (finns även att låna).

Bra att veta
Danskursen hålls i Medborgarskolans ljusa och rymliga spegelsal på Ekeby Bruk i Uppsala. Här finns kök med mikro och kylskåp. Medborgarskolan bjuder på kaffe och te.

Varför Medborgarskolan?
Uppsala är en fantastisk stad för de som gillar att dansa. Här finns ett enormt utbud av fantastiska danskurser på många olika dansskolor. Medborgarskolan bidrar till det stora dansutbudet genom att erbjuda noggrant utvalda kurser med olika upplägg till ett bra pris. Vi satsar på flera kursstarter under terminerna för att kunna hålla deltagarantalet nere, vilket gör att du som deltagare får möjligheten att med hjälp av kursledaren nå just dina mål med dansen. Vår fantastiska spegelsal med stora fönster i två väderstreck är perfekt för all typ av dans och är en stor bidragande faktor till att våra kurser är så populära.

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på malardalen@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Visste du att?
Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Ort

Ekeby Bruk 2N

Ekeby Bruk, Ingång 2 N, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 245 kr

Summa: 245 kr

Utforska ett ämnesområde