Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Showdans ungdom/vuxen (från 16 år)

Ort
Karlstad
Startdatum
30 Aug 2020
Tid
17:15-18:15
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
47654
Pris
1 350 kr

Om arrangemanget

Showdans handlar om stil, presentation och sceniskt framförande och har en framträdande roll i musikaler och olika typer av scenshower. Grundtekniken kommer från jazzdansen och du tränar både teknik, styrka och koordination. Musiken varierar mellan allt från pop till soul och hip hop.

Innehåll
- Grundläggande steg i jazzdans och streetdance
- Koreografier i block
- Teknikövningar
- Styrka och smidighetsövningar.

Upplägg
Kursen genomförs 1 gång i veckan, samma dag. Varje tillfälle är 60 minuter.

Förkunskaper
Vi går igenom grunderna, du behöver inte några förkunskaper.

Kursledare
Eto Olsson är utbildad modern/nutida-dansare vid Gotlands Dansutbildning (numera Balettakademiens yrkesförberedande dansutbildning) och vidareutbildas nu på Danspedagogprogramet på Karlstads universitet. Hon har även studerat dans på Kristinehamns folkhögskola KPS och har erfarenhet som pedagog inom nutida, balett, jazz, street och dancehall. Närmast hjärtat finns nutida och balett, men influeras ofta av flertalet dansgenrer, akrobatik och eventuellt lite elddans och andra sceniska konstformer. På Etos lektioner ligger fokus på dansglädje, att utveckla sitt egna dansspråk och att hitta sin egen dans utifrån sina egna förutsättningar. Välkomna in i danssalen!

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Vi erbjuder kurser i andra dansstilar såsom magdans, ragga, sällskapsdans, rockjazz, modern dans. Du är välkommen till dessa och våra andra kurser.

Bra att veta
Kom i bekväma kläder och skor med dämpning, utan svart sula. Ta gärna med en vattenflaska.

Ort

Medborgarskolan Karlstad Herrhagen

Vasagatan 8, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 350 kr

Summa: 1 350 kr

Utforska ett ämnesområde