Ort
Umeå
Startdatum
9 Okt 2023
Tid
18:00-21:00
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
7 st
Ledare
Annica Friberg
Nummer
44959
Pris
1 495 kr

En plats kvar

Om arrangemanget

En glimrande, vacker metall med oändliga möjligheter att skapa fantastiska smycken. Låt dig inspireras av din favoritdesigner eller designa något alldeles unikt. Kursen i silversmide är för dig som gillar att arbeta med dina händer och som älskar den tillfredsställande känslan av att själv tillverkat något bestående.

INNEHÅLL OCH MÅL
Under kursen går kursledaren igenom de olika arbetsmetoderna och metallens egenskaper. Du lär dig hur du kan forma silvret och ge ytorna olika utseende. Ta gärna med dig förslag på smycken som du skulle vilja göra!

UPPLÄGG:
7 kurstillfällen. Vi pratar om material, verktygsvård, arbetsgång mm. Arbetet sker självständigt under ledarens handledning.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare med mer rutinerade deltagare för att få en bra dynamik i gruppen. På det sättet inspireras och lär ni även av varandra.

KURSLEDARE
Annica Friberg är kursledare och har arbetet med silversmide under många år. Hon har även vidareutbildat sig i formfolding hos formgivaren Tove Knuts i Stockholm.

KURSMATERIAL
I kursavgiften ingår ett arbetshäfte om silversmide. Alla verktyg och annat material som behövs för kursen finns i lokalen. Silverpriset hos oss ligger idag på 15:-/gram. Detta betalas med swish eller via faktura efter avslutad kurs.

BRA ATT VETA
Tänk på att du är i en verkstad. Ta på oömma kläder.
Hiss finns. Ring 090-77 96 11 så hjälper vi dig.

Invänta kallelse och faktura före kursstart. Observera att om kursen inte har tillräckligt med deltagare kan kursstarten bli framflyttad.

Ort

Medborgarskolan Umeå (Nya Verkstan)

Kungsgatan 36, Umeå

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 495 kr

Summa: 1 495 kr

Utforska ämnesområde