Ort
Distans
Startdatum
8 Okt 2024
Tid
17:45-20:15
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Johan Olson
Nummer
66278
Pris
1 500 kr

Om arrangemanget

Webb-TV är TV som sänds över internet. Strömmande media används för att sända rörlig bild via internet och blir allt vanligare bland föreningar och företag för att nå ut på sociala medier.

Kurs i hur man skapar ”webb-tv” med en greenscreen och gratis programvara. Allt fler privatpersoner, föreningar och företag vill kunna skapa sina egna intervjuer och små inslag i olika sociala medier och just med webb-tv är det både kul och nyttigt!

Det kan idag göras med väldigt små medel och det är både spännande och inspirerande att själv skapa sin egen TV-sändning. Det behövs bara en webbkamera/mobil, en greenscreen, en dator och en gratis programvara (samma som SVT använt).

Man kan så klart om man vill satsa på mer avancerad utrustning men det behövs egentligen inte. Webbkamera har många idag efter pandemin och en greenscreen kostar någon hundralapp. Dator har ju de flesta även om allt fler hellre väljer mobilen eller surfplattan.

Så fungerar distanskursen
Kursen omfattar 3 kursdelar och bedrivs som en heldistanskurs via Medborgarskolans egen distansplattform. Kursen innehåller 3 videomöten där kursledaren och deltagarna möts för att lyssna, lära och diskutera. Datum och tider sätts i samband med kursstart. Beroende på intresse och ambitionsnivå bör du lägga mellan tre och fyra timmar per vecka på kursen. En studietimme är 45 minuter. Eftersom det är en distanskurs kan du jobba i din egen takt och på tider som passar dig.

För vem?
Kursen är mycket grundläggande och du förutsätts inte ha några kunskaper i ämnet innan du deltar. Men du bör ha god dator- och internetvana.

Material
Du behöver tillgång till egen PC samt internet och möjlighet att spara ner filer. Vi kommer använda Zoom video och programvaror på nätet som kräver att du registrerar dig med en e-mail.

Anmälan
OBS! Ta del av köpevillkoren innan du anmäler dig. När kursen fått tillräckligt med anmälningar får du en kallelse med faktura via posten eller e-post. Där anges definitiv startdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera.

  • Anmälan är bindande
  • Kursens startdatum är preliminärt.
  • Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen.

Distanskurs
Du får natten till kursstarten ett mejl med inloggningsuppgifter. Kursen ligger på vår egna plattform. Du går igenom kursen på tider som passar dig men kursledaren finns inne i stort sett varje dag. Du gör uppgifter och lyssnar på genomgångar. Övningar, genomgångar, m.m. ligger tillgängligt i plattformen under kursens gång. Du har 2 veckor extra på dig att bli klar med kursen efter sista tillfället.

Ledare
Johan Olson är kursledare med lång erfarenhet av distansutbildning. Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker m.m. Läs mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

Bra att veta
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Man kan dela upp betalningen på upp till tre månader, meddela i så fall detta vid din anmälan.

Viktigt
Ange alltid aktuell e-postadress vid anmälan.

Detta är folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

 

 

Pris

Deltagaravgift: 1 500 kr

Summa: 1 500 kr

Utforska ämnesområde