Ort
Kumla
Startdatum
8 Sep 2024
Tid
16:00-18:30
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
6 st
Ledare
Kerstin Lindh Furås
Nummer
80173
Pris
1 550 kr

Om arrangemanget

Att skriva en berättelse är som att ta läsaren vid handen och leda honom eller henne in i den värld som du har skapat med dina ord. För att fånga läsarens intresse, är det bra att veta vad du bör tänka på. Tillsammans med kursledaren får du bland annat hjälp att se vilken form som passar din berättelse bäst. Hur du skriver en synopsis. Hur du skapar trovärdiga och intressanta karaktärer eller använder miljön för att förstärka den stämning du vill uppnå. Du får lära dig hur du kan använda dialoger på ett effektivt sätt och du får veta hur du kan få läsaren som medskapare till din berättelse.  

Genom skrivövningar (hemuppgift), textanalyser och samspelet i gruppen, får du en god hjälp att hitta vägen till en fängslande berättelse.

Innehåll

Yttre struktur och berättarstil

Synopsis

Trovärdiga karaktärer

Levande miljöbeskrivningar

Dialogens möjligheter

Läsarens roll

Förkunskaper
Skönlitterärt skrivande grundkurs eller liknande.

Kursledare
Kerstin har hållit ett flertal kurser i Medborgarskolans regi. Hon har sammanlagt drygt tre års utbildning med olika former av textskapande. På uppdrag och på fritiden skriver hon bland annat tidningsartiklar, närradiomanus, kåserier samt klurar på ett par bokidéer. 

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Ledaren har tagit fram eget material.
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Bra att veta
Kursen går varannan vecka.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Kumla

Trädgårdsgatan 4, Kumla

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 550 kr

Summa: 1 550 kr

Relaterade artiklar

Kommunikation

Skrivarkurs för fantasyfans

Älskar du monster och magi och drömmer om att lära dig mer om fantasy, skräck och sci-fi? Kanske till och med skriva en egen berättelse? Gå då en kurs på Medbor...

11 juli 2023
Läs vidare om "Skrivarkurs för fantasyfans"

Utforska ämnesområde