Ort
Stockholm
Startdatum
19 Sep 2024
Tid
17:00-19:30
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
7 st
Nummer
56093
Pris
2 850 kr

Om arrangemanget

Har du något att berätta? Då är detta en skrivarkurs för dig!
OBS! Kursen hålls på Kulturama (en del av Medborgarskolan) i Hammarby Sjöstad. Anmälan görs via Kulturamas hemsida.


Innehåll och Mål

Drömmer du om att föreviga din livsberättelse för att dela med barn och barnbarn eller skriva autofiktion där du kan låta fantasin spela utifrån givna förutsättningar?

På denna kurs får du berättartekniska knep som gör din text läsbar och betydelsefull även för andra. Vi går igenom hur man samlar material, hur man minns allt och om vad som är väsentligt. Vi pratar om vilka berättargrepp som gör skildringen av människor, stämningar och situationer levande. Du får möjlighet att slipa och omarbeta din text tills du finner den röda tråden som binder samman din berättelse samtidigt som du får utforska din kreativitet, hur mycket av dig själv du vill dela och hur du balanserar sanning med fiktion.  

Upplägg

Du får hemuppgifter och vi läser och diskuterar varandras texter. De två första kurstillfällena ligger veckorna efter varandra, därefter går kursen varannan vecka så du hinner skriva emellan tillfällena. 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, alla är välkomna!

Kursledare

Johan Bergman Lindfors är en erfaren kursledare och manusförfattare. Han har bland annat varit med och skrivit den danska tv-serien "Hjärtslag", pjäsen "1001 Nights - Now" i England samt den mångfaldigt prisbelönta korta spelfilmen "Möte med ondskan" (Young Critics Award på filmfestivalen i Cannes, Gold Hugo Award i Chicago och Ingmar Bergmanpriset på Guldbaggegalan 2002). Läs mer om Johan och våra andra ledare här

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama hittar många spännande kurser och workshops för dig som vill utvecklas mer, exempelvis Skriva manus för TV och Film, Kreativt skrivande, Reflekterande skrivande och Kom igång och skriv.  

Bra att veta 

Denna kurs hålls på Kulturama (en del av Medborgarskolan) på Virkesvägen 21 i Hammarby Sjöstad. Anmälan görs via Kulturamas hemsida, för anmälan klicka här.

Ta med något att skriva på;  laptop eller penna och papper eller både och. Kursen går vecka 38, 39, 41, 43, 45, 47 och 49.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln.

Ort

Kulturama Hammarby Sjöstad

Virkesvägen 21, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 850 kr

Summa: 2 850 kr

Relaterade artiklar

Kommunikation

Skrivarkurs för fantasyfans

Älskar du monster och magi och drömmer om att lära dig mer om fantasy, skräck och sci-fi? Kanske till och med skriva en egen berättelse? Gå då en kurs på Medbor...

11 juli 2023
Läs vidare om "Skrivarkurs för fantasyfans"

Utforska ämnesområde