Ort
Linköping
Startdatum
22 Jul 2024
Tid
12:30-17:00
Dagar
Mån-Fre
Antal tillfällen
5 st
Nummer
42645
Pris
1 400 kr

Om arrangemanget

Vill du ägna en vecka åt att måla och dessutom få lite grundkunskap eller fokusera lite extra på de viktiga komponenter som ingår i måleriet, då är detta kursen för dig.

Denna kurs arrangeras i samarbete med mgnART, och hålls i deras lokaler. Läs mer om mgnART på mgnart.se 

Upplägg

Kursen passar både dig som är nybörjare och
dig som har vana att måla. Du arbetar i din egen takt med individuell handledning.

Vi börjar varje dag med en kort teoretisk genomgång av dagens ämne och sedan börjar var och en att arbeta på sin tavla. Mitt i målarpasset blir det samling igen för en fikapaus som vi förhoppningsvis kan avnjuta ute i solen. Väl tillbaka i ateljén har vi en genomgång av tavlorna som skapas i gruppen med fokus på dagens tema och sedan fortsätter vi att måla tills vi känner oss klara för dagen.

Under tiden ni målar finns möjlighet till individuell handledning.

Kurstid: 12:30 – 17:00 måndag – fredag

Innehåll och tema för varje dag:

  • Måndag – Bildkomposition
  • Tisdag – Material- och färglära
  • Onsdag – Skuggor
  • Torsdag – Volym
  • Fredag – Färdigställande

Kursmaterial

I lokalen finns stafflier samt vatten och såpa för rengöring av penslar. Du får även tilldelat ett eget utrymme för förvaring av material och tavlor som står på tork. Materialet ingår inte i kursavgiften men du kommer vid anmälan att få en lista med förslag på lämpliga material.
Som kursdeltagare kan göra dina inköp med 10% rabatt på plats i mgnART konstnärshandel eller webbshopen.

Kursledare

Michelle Gerfort Nanneson driver mgnART kurser och konstnärshandel. Michelle har gått Konstlinjen på Folkuniversitetet, och har också fortsatt måla för lärare på ett antal helg- och kvällskurser. Konstnärligt uttrycker hon sig helst genom skulpturer och måleri i olja. 

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos mgnART och Akademibokhandeln samt 6 procent rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Anmälan och kallelse 

Anmäl dig genom att klicka på Anmäl dig här. Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen. Vid fullbokad kurs och många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, ange därför gärna om det är någon dag eller tid som passar bra för dig vid anmälan.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar kring dag, tid och startdatum, alternativt inställd kurs. Invänta därför alltid skriftlig kallelse i din brevlåda ca en vecka innan start, som en bekräftelse på att kursen startar. Med kallelsen följer faktura på kursavgiften. Det går bra att delbetala kursavgiften, ange detta vid anmälan.

Ort

MgnART

Ribstonvägen 2, Linköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 400 kr

Summa: 1 400 kr

Utforska ämnesområde