Ort
Uppsala
Startdatum
9 Jul 2024
Tid
10:00-15:45
Dag
Tisdag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Hanna Fredholm
Nummer
75847
Pris
850 kr

Om arrangemanget

Lär dig att skapa fantastiska bilder med din mobilkamera! Vill du lära dig att skapa den perfekta bilden till Instagram? Smarttelefonen du håller i din hand kan ta fantastiska bilder! I denna kurs lär vi oss att använda den på bästa sätt.

Innehåll

Med nödvändiga tips som kommer att lyfta dina bilder ett snäpp högre. Vi går igenom fotografiskt seende, bildkomposition och bildspråk. Du lär dig att skapa tilltalande bilder med hänsyns till färg, form, ytor, ljus och uttryck. Att fotografera handlar till ena delen om att välja motiv, omgivning, placering och att ta själva fotot, till andra delen handlar det om bildredigering – för att göra bilden komplett. Du kommer få tips på lämpliga appar till detta ändamål.

Vi går igenom följande moment:

 • Bildkomposition och bildspråk
 • Mobilkamerans funktioner
 • Motiv och miljö
 • Användning av befintligt ljus
 • Optimala snitt för sociala medier
 • Appar för enkel bildredigering

Upplägg

Kursen är både informativ och praktisk. Vi arbetar med egen fotografering, diskussioner samt får information - allt för att göra dina egna bilder optimala.  

Kursen går under en dag kl. 10.00-15:45.

Vi gör 30 min uppehåll för lunch.

Förkunskaper

Alla nivåer är välkomna, nybörjare som fortsättare. Vi lär oss av varandra utifrån där vi befinner oss.

Kursledare

Hanna Fredholm har sedan 2008 arbetat som fotograf inom porträtt, mode och kommersiellt. Både som egen företagare och som anställd på reklam och eventbyrå i Stockholm. Sedan 2016 är hon även en attraktiv föreläsare och kursledare inom fotografering.

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

Bra att veta

 • Ha din smarttelefon för fotografering laddad och redo.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vi bjuder på kaffe och té hos oss.
 • Tillgång till kylskåp samt mikro finns.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Uppsala (Bergsbrunnagatan)

Bergsbrunnagatan 20, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 850 kr

Summa: 850 kr

Utforska ämnesområde