Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Speedkurs: Dansa Son / Cha cha cha

Ort
Uppsala
Startdatum
8 Nov 2020
Tid
15:45-16:45
Dag
Söndag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Birgitta Monserrat
Nummer
64983
Pris
145 kr

Om arrangemanget

Vi utforskar de olika formerna för Son / Cha cha cha. Hitta dansglädjen medan du rör på hela kroppen i takt till den härliga musiken!

Nyhet! En speedkurs är för dig som är nyfiken att lära dig något nytt och vill fördjupa dig i ett ämne på relativt kort tid. En speedkurs är fortfarande lika rolig och kvalitativ som våra längre kurser men på jämförelsevis kortare tid.

Innehåll och upplägg

Cha-cha-cha, även kallad cha-cha, är en latinamerikansk dans och musikstil som har sitt ursprung från Kuba. . Cha-cha-chan är sprungen ur mambon, även kallad New York style som är Salsa on2. Den främsta skillnaden består i att cha-cha-cha har ett långsammare tempo. Musiken är liksom sin föregångsgenre uppbyggd kring clave-rytmen.

Det finns både en social/kubansk version av dansen och en ballroom. På denna speedkurs kommer vi att gå igenom grunder och turer i den mer sensuella, sociala och kubanska versionen som är mer lik salsan.

Son, eller Són, är den kubanska musikstil som är föregångaren till den musik vi i dag benämner salsa. Sonmusiken har en mer akustisk och lantlig prägel än salsan. Med son menas även en viss clave, sonclave (vit clave), vilken skiljer sig från den så kallade rumbaclaven (svart clave).

Tillsammans utforskar vi lite olika former för Son och Cha cha cha.

Detta är en speedkurs, vilket innebär att kursen bara går under ett tillfälle.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Det kommer vara en öppen nivå och du behöver inte ha dansat afrokubansk tidigare men det underlättar om du har någon form av dansvana.

Kursledare

Birgitta Monserrat har många års erfarenhet av att leda salsa och andra dansstilar. Birgitta började dansa Colombiansk folklore och latinamerikansk populär dans med dansteatergruppen "Laberinto". Som dansare har Birgitta frilansat med olika salsaorkestrar och dansgrupper i Sverige, Polen och Finland. Sedan 2002 är hon koreograf, konstnärlig ledare och dansare för dansgruppen Cubaney Dance Co, som genomför shower i form av afrokubansk folklore och Salsakabaréer. Hon har uppträtt i flera TVproduktioner såsom Talang 2008  m fl.   

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.
 
Kursmaterial

Inget kursmaterial krävs för kursen.

Bra att veta

Ha bekväma kläder som du kan ta ut rörelser i.

Dusch och omklädningsrum finns.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Kallelse/faktura

Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta

Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

 

Ort

Ekeby Bruk 2N

Ekeby Bruk, Ingång 2 N, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 145 kr

Summa: 145 kr

Utforska ett ämnesområde