Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Speedkurs: Dansa Kubansk salsamix nybörjare

Ort
Uppsala
Startdatum
13 Jun 2020
Tid
16:45-17:45
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Birgitta Monserrat
Nummer
64949
Pris
395 kr

Om arrangemanget

Salsa är en passionerad dans med mycket axel-och höftrörelser som har sitt ursprung i kubansk dans och musik. En rolig och fri dans som man kan dansa både med och utan partner. Hitta dansglädjen medan du rör på hela kroppen i takt till den härliga musiken!

Nyhet! En speedkurs är för dig som är nyfiken att lära dig något nytt och vill fördjupa dig i ett ämne på relativt kort tid. En speedkurs är fortfarande lika rolig och kvalitativ som våra längre kurser men på jämförelsevis kortare tid.

Innehåll och upplägg

Den Kubanska salsan har sin egen prägel och stil. Det karaktäristiska för salsa är den medryckande, sensuella och rytmiska musiken med mycket höft och axel rörelser.

Detta är en speedkurs, vilket innebär att kursen bara går under ett tillfälle.

Här lär du dig grundstegen i kubansk salsa, Mambo, Rumba och Cha cha cha. Vi övar på olika stegkombinationer för att sedan lära oss enklare turer. Du behöver inte någon partner för att dansa - alla är välkomna!

I detta mixade Salsapass kommer vi även att dansa genuin Afro kubansk folklore.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Vi lär oss tillsammans och utifrån där vi befinner oss.

Kursledare

Birgitta Monserat har många års erfarenhet av att leda salsa och andra dansstilar. Birgitta började dansa Colombiansk folklore och latinamerikansk populär dans med dansteatergruppen "Laberinto". Som dansare har Birgitta frilansat med olika salsaorkestrar och dansgrupper i Sverige, Polen och Finland. Sedan 2002 är hon koreograf, konstnärlig ledare och dansare för dansgruppen Cubaney Dance Co, som genomför shower i form av afrokubansk folklore och Salsakabaréer. Hon har uppträtt i flera TVproduktioner såsom Talang 2008  m fl.   

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.
 
Kursmaterial

Inget kursmaterial krävs för kursen.

Bra att veta

Ha bekväma kläder som du kan ta ut rörelser i.

Dusch och omklädningsrum finns.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Kallelse/faktura

Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Ekeby Bruk 2N

Ekeby Bruk, Ingång 2 N, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 395 kr

Summa: 395 kr

Utforska ett ämnesområde