Ort
Lund
Startdatum
11 Sep 2024
Tid
17:30-19:00
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
68804
Pris
1 500 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

Vi går igenom och provar olika uppläggningar och avmaskningar och vad de lämpar sig till.

Innehåll 

Du får prova olika sätt att forma stickningen med ökningar, minskningar och förkortade varv samt olika tekniker som till exempel patentstickning och flerfärgsstickning. Utifrån de här ramarna utformar vi resten av kursinnehållet tillsammans.

Upplägg

Kursen går en gång i veckan i tio veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle. 

För vem

Du behöver känna till grunderna inom området stickning.
 
Kursledare

Emma har två examina i museologi och etnologi från Lunds universitet där hon arbetat som lektor, hon har gått Konstskolan med textil inriktning på Ölands Skogsby Folkhögskola och de senaste åren fördjupat sig i stickning vid Handarbetets Vänner Skola i Stockholm. Numera driver hon eget företag där hon säljer sina handfärgade garner och stickmönster i egen design. För mer info se min Instagram: @karvaharvan

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till individuell utveckling.

Kursmaterial

Kostnad för kursmaterial ingår inte i kurspriset. Vi går igenom olika sorters garn och stickor vid första kurstillfället och därefter köper du material som du tar med vid nästa tillfälle.

Bra att veta

  • Kursstarten är preliminär och kan komma att ändras.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Ta del av våra allmänna villkor här.
  • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. http://www.medborgarskolan.se/formaner/

Om folkbildning

Folkbildning är en utbildningsform som är fri, frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna och att deltagarna har ett stort demokratiskt inflytande över utbildningens utformning.

Ort

Medborgarskolan

Bangatan 6, Lund

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 500 kr

Summa: 1 500 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Stickning är avkoppling

Årets julklapp 2022 blev det hemstickade plagget men trenden att sticka tog ordentlig fart redan vid pandemins början enligt Camilla. Behovet av att skapa med h...

20 december 2022
Läs vidare om "Stickning är avkoppling"

Utforska ämnesområde