Ort
Vännäs
Startdatum
11 Apr 2024
Tid
18:00-20:30
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
6 st
Nummer
53529
Pris
1 195 kr

Om arrangemanget

Stickning är hetare än någonsin! Forskningen har visat att stickning är bra för hälsan och ett bra sätt att koppla av och samtidigt skapa något vackert.

Innehåll

Kan du sticka lite med vill lära dig mer så är detta kursen för dig!
Under denna kurs kommer du att få prova på att skicka olika tekniker. Mönsterstickning med flera färger, mosstickning, sticka flätor och mycket annat. Du får lära dig läsa stickbeskrivningar, välja rätt garn och så vidare. Teori och praktik varvas, men fokus ligger på det kreativa skapandet. 

Kursen anpassas utifrån deltagarnas nivå och du får hela tiden vägledning och tips för att komma vidare.

Kursledare
Ledare är Pia Andersson som brinner för all typ av handarbete allt från virkning och stickning till spinning, tovning, garnfärgning och allt däremellan. Hon har bred kunskap inom alla dessa tekniker. Pia brinner för att lära ut sina kunskaper och att få deltagare att blomma ut och våga prova nya saker. Att kombinera gamla och nya tekniker och olika kulturella uttryck är något som inspirerar henne.

Förkunskaper
Du bör kunna lägga upp maskor, sticka räta och aviga maskor, kunna öka och minska samt avmaska.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften utan är något du behöver köpa separat. Du behöver ha egna stickor och garn, måttband, sax, stoppnål, säkerhetsnål/stickmarkörer etc.

Kallelse/Faktura

Datum för kursstarten är preliminär och kan komma att ändras. Kallelse/faktura skickas till angiven till dig innan kursstart.

Bra att veta

Lokalen är handikappanpassad och har en handikappentré från innergården. Hör av dig så hjälper vi dig in om du behöver nyttja denna entré.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

 

Ort

Medborgarskolan

Köpmangatan 15, Vännäs

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 195 kr

Summa: 1 195 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Stickning är avkoppling

Årets julklapp 2022 blev det hemstickade plagget men trenden att sticka tog ordentlig fart redan vid pandemins början enligt Camilla. Behovet av att skapa med h...

20 december 2022
Läs vidare om "Stickning är avkoppling"

Utforska ämnesområde