Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Låt dansen inspirera dig
Kurs

Street dance / Hip-hop nybörjare 7-9 år

Ort
Jönköping
Startdatum
24 Feb 2021
Tid
17:00-18:00
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
12 st
Nummer
26537
Pris
1 250 kr

Om arrangemanget

 Street dance /Hip- hop 7-9 år nybörjare / forts

 Street dance /Hiphop är en intensiv dansform. På en kurs i  street dance /hiphop dansar vi både till den senaste hitlistemusiken inom hiphop, funk, soul och R&B, men även till gamla godingar.
Hiphopdans är ett samlingsnamn för alla dansstilar främst utförda till hiphopmusik eller som har utvecklats som en del av hiphopkulturen. Hiphop innehåller ett brett spektrum av stilar. De ursprungliga hiphopdanserna skapades på 1970-talet och gjordes populära av olika dansgrupper i USA.

INNEHÅLL OCH MÅL

Våra kurser i hiphop innehåller grundläggande teknikträning och enkla förflyttningssteg samt styrketräning specifikt anpassad till ämnet med fokus på mage, rygg och armar. Vi gör rytmiska steg, hopp och rörelser till tuffa beats. En kurs i hiphop är studsig, utmanande och konditionskrävande!
UPPLÄGG
Lektionerna börjar med uppvärmning eftersom Hip-hop har mycket aktiva och ibland häftiga rörelser. Vi jobbar med styrka för rygg och mage, då detta är en viktig del. Under terminen testar vi tekniker för flera stilar samt lär oss koreografier för varje dansstil.

FÖRKUNSKAPER

Nybörjarnivå eller har dansat street / hip hop någon termin


KURSLEDARE
Amanda Eklind

Amanda har dansat sedan hon var 6 år gammal och dansat många olika stilar såsom balett, disco och modernt.  Hon älskar att släppa loss och att ha roligt med dansen och förmedla dansglädje till sina lever.

KURSMATERIAL
Ha bekväma och lediga kläder som går bra att röra sig i. Du väljer själv om du vill dansa barfota eller med gympaskor (inomhusskor).

BRA ATT VETA
Dusch och omklädningsrum finns.

På Sportlov och Påsklov är det ingen undervisning om inte ledaren meddelat annat.

Om vi kan ha en uppvisning vårterminen 2021 så är den på Jönköpings teater söndag den 9/5 och genrep är på lördagen den 8/5. Information kommer i god tid om när biljetter släpps och hur många det kan köpas per elev. Biljetter köps via www.jkpg.com

Lämna gärna ditt mobiltelefonnummer och mailadress vid anmälan så vi lätt och snabbt kan nå dig med viktig information. Blir en lektion  inställd så informerar vi om detta via sms då vi inte har möjlighet att ringa till alla kursdeltagarna. Därför är det viktigt att du lämnar mobilnummer.

Anmälan är bindande men du har rätt att prova på vid första tillfället. Eventuell avbokning måste ske innan andra kurs tillfället annars debiteras du full avgift.

Välkommen!

ANPASSNINGAR EFTER CORONAPANDEMIN
Utefter rådande läge har vi begränsat antalet deltagare i våra kurser .Vi försöker att minska smittspridning genom att bland annat desinficera tagytor i våra lokaler. Vi ber också deltagare att inte i onödan vistas väntande i våra lokaler så att vi minimerar samlingar. Vi ber dig att följa myndigheternas rekommendationer kring t ex handtvätt; tvätta gärna händerna innan och efter att du vistas i kurslokalen samt delta inte om du har symptom på förkylning.
I det fall som myndigheterna skulle begränsa möjligheten till att hålla vanlig klassrumsundervisning kommer kursen att hållas på distans via en mötesplattform, alternativt får du en rekommendation på annan möjlighet att följa samma kurs. Du får all info du behöver inför distansundervisning i förekommande fall.

Ort

Medborgarskolan Jönköping DANSSALAR

Kämpevägen 35, Jönköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 250 kr

Summa: 1 250 kr

Utforska ett ämnesområde