Ort
Skövde
Startdatum
23 Sep 2024
Tid
17:30-19:00
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
5 st
Nummer
46883
Pris
995 kr

Om arrangemanget

Upplever du att du är stressad, inte får tiden att räcka till och att livet rusar fram? Då är den här kursen för dig! Under 5 veckor träffas vi en gång i veckan för att just stanna upp i vardagen, reflektera och stilla oss med olika övningar så som Qi-andning som är mjuka Qi-gongrörelser, mindfulness och meditation.

Innehåll

Qi-andning är en typ av Qi-gong som innefattar olika rörelser som man tillsammans med andningen utför i ett lugnt tempo för att stimulera de inre organen och fylla på med ny livsenergi. När livsenergin kan flöda fritt i kroppen utan hämmande blockeringar, så är det en god grund för själslig, fysisk och mental hälsa och stryka.

Mindfullnessövningar är olika övningar där du tränar på att vara medvetet närvarande i nuet och uppleva nuet genom dina sinnen och vara en observatör utan att döma eller värdera.

Upplägg

Det kommer vara ett tema varje tillfälle där vi enskilt och tillsammans kommer reflektera runt tid, tankar, återhämtning, säga ja/nej och rutiner/vanor.  

Målgrupp

Alla är välkomna på denna kurs och det krävs inga förkunskaper för att kunna delta. Det är lugna och mjuka Qi-gongrörelser och de flesta rörelserna går att göra sittandes.

Kursledare

Bodil Andersson är diplomerad Qi-andning och Mindfulness instruktör och har under flera år utövat både Qi-aning och Mindfulness. Bodil har haft ett brinnande intresse för stresshantering och personlig utveckling under de senaste 20 åren.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och arbetar utifrån Medborgarskolans kärnvärden.

Kursmaterial

Bodil kommer utgå från olika teman under kursens fem tillfällen.  

Ha mjuka sköna kläder som du rör dig lätt i. Du kan vara barfota eller med mjuka och lätta skor. Ta gärna med en vattenflaska.

Ha mobilen avstängd när du kommer in till kurslokalen.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

 • Om du vill byta om så går det bra på vår större toalett.
 • Parkering – Medborgarskolans parkeringsplatser finns utmed långsidan av vår byggnad. Det finns sju markerade platser (närmast infarten från Södra Trängallén) som är skyltade mellan två pilar. Dessa platser är avgiftsfria men man behöver ett parkeringstillstånd dygnet runt. Tillstånden finns att hämta inne till vänster i Medborgarskolans entré. Övriga platser är avgiftsbelagda med Parkster app. Mer information finns på Parksters skyltar. 
  Om platserna är upptagna hänvisat vi till parkeringar utmed gatorna i närområdet eller Mode-parkeringshus vid Resecentrum.
 • Undvik att använda starka dofter på grund av allergier. 

Bra att veta

 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt.
 • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.
 • Friskvårdsbidrag gäller på denna kursen.
 • Utebliven närvaro eller utebliven betalning gäller INTE som avbokning!

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Skövde

Södra Trängallén 2A, Skövde

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 995 kr

Summa: 995 kr

Utforska ämnesområde