Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Stretching- & mobilitetsklass

Ort
Jönköping
Startdatum
11 Jun 2020
Tid
19:00-20:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
6 st
Ledare
Johanna Nauwelaertz de Agé
Nummer
24422
Pris
650 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Stretching- & mobilitetsklass

Riktas mot dig som dansar Poledance.

FÖR UNGDOM/VUXEN från 14 år

INNEHÅLL OCH MÅL
Att vara vig handlar inte bara om att vara rörlig, utan också om att vara stark för att motverka att din rörlighet skadar dig. I denna klass ligger fokus på rörlighet, styrka och kroppskontroll. Vi inriktar oss mot övningar och rörelser som kommer till nytta inom dans, som ger dig styrka att dansa med bra hållning och fina linjer samt minskar risken för skador.

UPPLÄGG
Här börjar vi varje tillfälle med att värma upp ordentligt så vi blir riktigt varma. Vi går sen igenom ordentligt med stretchövningar och styrkeövningar, med rätt teknik för att uppnå önskad rörlighet och styrka i dina musklers ytterlägen. Vi jobbar med kroppshållning och rörelser som passar dig som dansar och då framför allt dig som dansar poledance. Hela kroppen kommer inkluderas och vi gör övningar för både ben, rygg, axlar och armar. OBS, ingen poledance inkluderas i denna klass, men vi kan komma att använda enstaka övningar med stängerna.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs, men kursen kommer rikta sig mot dig som dansar poledance.

KURSLEDARE
Johanna N. de Agé har ett stort intresse för träning och hälsa. Hon har utövat kampsport under 6 år, utbildat sig inom fysiologi och anatomi och de senaste 9 åren tränat Poledance och Crossfit.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Valfria träningskläder du kan röra dig ordentligt i och gärna byxor som täcker knäna. Strumpor kan också vara bra att ta med ifall vi behöver glida lite bättre på golvet.

BRA ATT VETA
Dusch och omklädningsrum finns.


Lämna gärna ditt mobiltelefonnummer och mailadress vid anmälan, så vi lätt och snabbt kan nå dig med viktig info. Om till exempel en lektion blir inställd så informerar vi om detta via sms, då vi inte har möjlighet att ringa till alla kursdeltagarna. Därför är det viktigt att du lämnar mobilnummer!

Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske innan andra kurstillfället annars debiteras du full avgift.

Välkommen!

Se bilder på ledare och deltagare i lyra och poledance:

https://www.instagram.com/aerialdancejkpg/

Ort

Medborgarskolan Jönköping

Kämpevägen 35, Jönköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 650 kr

Summa: 650 kr

Utforska ett ämnesområde