Dansande par mot blå bakgrund
Kurs

Summer danceweek - Afrofusion jam med Cheryl och Naomi - öppen nivå - sommarkurs

Ort
Örebro
Startdatum
22 Jun 2023
Tid
18:00-20:00
Dag
Torsdag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Naomi Nzau
Nummer
68176
Pris
230 kr

Om arrangemanget

Häng med oss under vår summer danceweek!! Det här blir en härlig energifylld dansklass i Afrofusion tillsammans med Naomi och Cheryl där vi lägger fokus på koreografi.

Afrofusion är ett samlingsnamn för moderna afrikanska klubbkulturers olika dansstilar. Det kan beskrivas som avslappnat och svängigt, mycket känsla, energi och egen prägel på dansstegen.Mix av urbana, klubbiga afrostilar (Azonto, Coupe´Decale och Västafrikanskt) med bla Dancehall & AfroHouse.

Upplägg
Detta är ett engångstillfälle.

Förkunskaper
Här krävs inga förkunskaper. Alla är välkomna, gammal som ung.

Kursledare
Naomi Nzau är uppvuxen i Örebro och har dansat sedan hon var liten. Har undervisat sedan 2017, bl a vid Kulturskolan. Naomi är också en del av dansgruppen Navyz som har inriktning Dancehall, Afrofsuion och Hiphop. Gruppen har tävlat framgångsrikt i bl a Streetstar, Just move it och Danskarusellen. Deltog också i Talang 2019. Hos oss undervisar hon: Female dancehall och Afrofusion/Dancehall

Cheryl Ingabire började dansa på kulturskolan vid 6 årsåldern. Hon har dansat allt från modern, hiphop, dancehall och har under de senaste åren dansat mestadels afrofusion. Cheryl medverkar i dansgruppen Navyz som startades upp året 2016 av mig och 8 andra tjejer. Vi är en självständig grupp som skapar egna dansshower och skapar större kontakter/nätverk ensamma men även med hjälp av föreningen Massive Community. Gruppen har tävlat framgångsrikt och bl a vunnit  tävligen Just Move It på Göteborgs Operan, Danskarusellen, Bow Down Best Case Competition i Malmö och i Streetstar som är Skandinaviens största danstävling. Året 2019 medverkade vi i programmet Talang Sverige. Gruppen har även hållit workshops i Afrofusion. Hos oss undervisar hon : Afrofusion/dancehall

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.


Tips på vidareutveckling
Vi erbjuder fortsättningskurser samt att vi har ett stort utbud på andra dansstilar

Bra att veta
Klädsel: Bekväma träningskläder och gympaskor. Kursen genomförs på Marie Kühlers showdansskola Entré, Fredsgatan 14. Omklädningsrum med duschmöjligheter finns.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Ort

Showdansskolan Entré

Fredsgatan 14, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 230 kr

Summa: 230 kr

Utforska ämnesområde