Ort
Stockholm
Startdatum
14 Sep 2025
Tid
15:00-20:00
Dag
Söndag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
60275
Pris
1 295 kr

Om arrangemanget

Vill du lära dig att laga en traditionell svensk söndagsmiddag och njuta av mormors goda gräddsåser? Med utgångspunkt från svensk husmanskost, blickar vi tillbaka till gamla tiders finmat.

Innehåll

Vi gör en tillbakablick till hur söndagsmiddagarna såg ut förr och sätter det i samband med vilka råvaror som fanns tillgängliga.

Vi lagar sedan en tre-rätters meny i säsong och avnjuter den tillsammans. Till det serveras goda svenska alkoholfria drycker.

Upplägg

Deltagarna arbetar i mindre grupper och arbetar enligt recept. Allt lagas från grunden utan tillsatser med ekologiska och närodlade råvaror så långt det är möjligt.

Kursen avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska.

Förkunskaper

Alla är välkomna, att ha köks vana är bra!

Kursledare

Patricia Evans är mathantverkare och driver Fruktverkstan, med småskalig förädling av frukt, bär och grönsaker. Hon har lång erfarenhet av utbildning och är van matlagare. Hon är även engagerad ideellt i frågor kring hållbarhet och mat där hon inspirerar till goda måltider som är bra för planet och hälsa.

Kursmaterial

Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, recept, burkar/flaskor och annat material ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter

Medborgarskolan har många andra spännande mat kurser att välja mellan. Varför inte prova Söndagmiddag – Fransk eller Vegetarisk. Läs mer på vår hemsida.

Bra att veta

Ta med en kasse för att kunna med dina färdiga produkter hem.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 295 kr

Summa: 1 295 kr

Du kanske också är intresserad av

Aktuellt

Vad vill du lära dig mer om?

Utforska ämnesområde