Ort
Kristianstad
Startdatum
29 Apr 2024
Tid
19:15-20:45
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
68615
Pris
1 795 kr

Om arrangemanget

Detta är kursen för dig som har väldigt små kunskaper i Svenska. Välkommen hit!

Det är kursen för dig som gått tex SFI men inte direkt använder svenskan ännu. Eller om du saknar förkunskaper helt.

Kursen mål är att du ska kunna förstå vad andra säger till dig och kunna göra dig förstådd på svenska i vanliga enkla meningar.

Våra språknivåer A1-C2 kommer från Europarådets referensram för språk. Denna skala används i hela Europa för att kunna beskriva och bedöma en persons språkkunskaper oavsett var man lärt sig ett språk.

På denna nivån tränar man på att presentera sig, klockan, att kunna beställa mat och handla.

När du har gått klart alla A1-delar så kan du förstå och användaord och enkla fraser på ett grundläggande sätt. Du kan presentera dig själv och förstå enkla frågor.

Så här går det till
Kursen går en gång i veckan i tio veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle.

Tillsammans med ledaren anpassas undervisningen till dig och gruppens kunskapsnivå. Varje nivå kommer delas upp i flera delkurser tills språknivån är tillräcklig för att gå vidare till A2.

Material
Vilket kursmaterial ni ska använda kommer det information om i kallelsen. Kostnad för material ingår inte i kursavgiften.

För vem?
Kursen riktar sig till dig som har ytterst grundläggande kunskaper i svenska eller knappt några alls.  

För att du ska hamna på rätt nivå så kan du läsa mer om språknivåerna nedan.Det är viktigt att du hamnar på rätt nivå för din egen utveckling. Därför så rekommenderar vi dig att göra nivåinplaceringstestet, skriv ut det och rätta själv efteråt:www.medborgarskolan.se/spraktest   

Anmälan
OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig, anmälan är bindande.

Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. I kallelsen anges definitiv startdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare.

Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Ledare
Ledaren har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

Detta är folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Ort

Medborgarskolan Kristianstad

Magasinsgatan 2, Kristianstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 795 kr

Summa: 1 795 kr

Utforska ämnesområde