Ort
Storuman
Startdatum
18 Apr 2024
Tid
09:00-11:15
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
4 st
Nummer
55463
Pris
400 kr

Om arrangemanget

Gillar du att använda händerna och skapa egna saker? Är du nyfiken på att designa och komponera grejer? Har du provat att sy med en vass skärnål? Här är cirkeln som uppfyller alla dessa tre "drömmar" !

Glädjen att skapa sina egna saker och med egen design är något magiskt. I en värld där det mesta sker via maskiner så ger det en inre tillfredsställelse att få klura själv och sedan göra det.  Att samla andras egna erfarenheter och kunskaper innan man själv skrider till själva verket är ingen dum idé. Att sedan jobba tillsammans sida vid sida är både stimulerande och glädjespridande,

I den här kortcirkeln är ska vi, med blandade tidigare erfarenheter, designa och sy vår egen mobilväska i getskinn och denim helt för hand. Vi kommer att få höra om själva mönstrets avgörande vikt för ett fullgott resultat. Att sy för hand i skinn och denim kräver både starka nyper och lite teknik. Om tiden räcker till så finns det tillfälle att skapa något eget mindre arbete.

I kursavgiften så ingår skinn, denimtyg, skärnålar och stadig tråd. Fingerborg och eventuell platttång får ni ta med själva. Mönsterpapperet denna gång är vanligt smörgåspapper och det fixar vi. 

Kursledare är Lars Mattsson på Medborgarskolan i Storuman som har ända sedan barnsben sytt för hand och även designat lite av varje.

Vill du veta mera? Hör av dig till oss!

Lars når du lättast på 010/157 50 18.

 

Ort

Medborgarskolan

Vallnäsvägen 4, Storuman

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 400 kr

Summa: 400 kr

Utforska ämnesområde