Ort
Malmö
Startdatum
27 Aug 2024
Tid
18:00-20:15
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
6 st
Nummer
68537
Pris
1 800 kr

Om arrangemanget

Sy ett förkläde, tygkasse eller ett örngott - låt kreativiteten flöda!

Innehåll

I denna kurs jobbar vi med egna projekt som passar våra förkunskaper och ambitionsnivå. Du startar ett eget projekt vart du själv väljer mönster, färg och form, och får hjälp av kursledaren att utveckla dina sömnadskunskaper. Du får arbeta praktiskt med ditt valda projekt och får vägledning av kursledaren om du stöter på problem eller behöver inspiration för att komma vidare med ditt projekt. Kursledaren har enkla mallar/mönster som du kan få låna, men om du har behov for ett specifik mönster då får du själv fixa dem. 

Om det finns behov för i helklass att gå igenom ett specifikt sömnadselement, då gör vi det. Vi, som grupp, bestämmer själv vad och hur lektionerna ska se ut. 

Upplägg

Kursen går en gång/vecka i sex veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle. 

För vem

Detta är en fortsättningskurs och du behöver en del kunskaper i sömnad med symaskin.

Kursledare

Felicia Hansen är textildesigner och konstnär och har en lång historia av att laga, sy och reparera textilier. Förra året avslutade Felicia en masterexamen i textildesign som fokuserade på hållbara metoder för att återanvända kasserade gamla leksaker. Kursledaren från Medborgarskolan delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De utvecklar kontinuerligt sin kompetens genom Medborgarskolans fortbildningsprogram i vuxenpedagogik.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till individuell utveckling 

Kursmaterial

Enstaka symaskiner finns att låna men du bör om möjligt ta med egen maskin. Skriv  i anmälan under notering om du önskar låna maskin. Du behöver ta med dig; tyg, papper, blyertspenna, tråd, tyg sax, sprättkniv, krita, måttband, linjal, mönsterpapper, knapp- och synålar.

Bra att veta

  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Ta del av våra allmänna villkor här.
  • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. http://www.medborgarskolan.se/formaner/

Om folkbildning

Folkbildning är en utbildningsform som är fri, frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna och att deltagarna har ett stort demokratiskt inflytande över utbildningens utformning. 

Ort

Tillskärarakademin Malmö

Norra Vallgatan 18 Ingång D, Malmö

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 800 kr

Summa: 1 800 kr

Utforska ämnesområde