Ge dina gamla tyger nytt liv i denna kreativa sommarkurs där du designar en unik necessär av återbrukade material. Skapa något personligt, snyggt och hållbart – perfekt för strandväskan eller semestern!
Innehåll
Kom och sy en necessär av tyger som haft ett tidigare liv! Den här dagen får gamla gardiner, kläder, dukar eller andra textilier som inte längre används chans att bli något nytt — en personlig och hållbar necessär.
Upplägg
Detta är en Workshop, på 1 tillfälle.
Kursmaterial
Symaskin, linjaler, strykjärn, strykbräda, pennor, saxar, ett litet lager av textil. Ett antal symaskiner finns på plats.
Förkunskaper
Ingen förkunskap krävs och arbetet kan anpassas till din nivå. Alla är välkomna!
Kursledare
Kursledare är Agnes Palko
Agnes Palko är textilslöjdslärare i Uppsala kommun. Hon kommer från Ungern och har sytt och stickat sedan tidig barndom. Hon inspireras mycket av ungerska textiltraditioner, särskilt av det rika folkbroderiet. Hon försöker kombinera det traditionella med det moderna i sitt arbete både som lärare och som textilkonstnär. Hon har stor erfarenhet av att sy kläder, väskor, lapptäcken mm, och är särskilt intresserad av den pedagogiska processen att lära ut olika tekniker och textila uttryck. Hon har varit med i två utställningar med sina broderier och art quilt.
Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.
DU BEHÖVER TA MED DIG
Tråd
Knappnålar
Dragkedja (det går också att köpa från kursledaren, betalas via swish på plats)
Vlieseline om du vill använda sådant
Annat material eller andra verktyg du behöver för din sömnad
DU FÅR GÄRNA TA MED DIG
Egen symaskin du är van vid. Vi har också ett antal symaskiner på plats som du kan låna vid behov. Meddela oss gärna i meddelanderaden vid anmälan!
Tyger (tänk på att det är en återbrukskurs – kolla hemma i skåpen och/eller fynda på second hand)
Bra att veta
-Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen
-Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
-Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.