Ort
Örebro
Startdatum
10 Nov 2024
Tid
16:00-19:00
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
5 st
Nummer
81223
Pris
1 675 kr

Om arrangemanget

Välkommen på sykurs med klädsömnad! Vi lär oss enklare klädsömnad från grunden och utvecklas tillsammans inom tygernas magiska värld. Vi syr också andra skapelser både nytt, vi ändrar och lagar olika plagg, lär oss mönster, vilka olika material som passar till vad och skapar nya kreationer i vägledning av Rebecka.

Innehåll
Till första sammankomsten tar du som deltagare med mönster, tyg och sybehör.
Vi anpassar ditt mönster efter dina eller önskade mått.
Vi syr nytt, ändrar och lagar. Vi använder nya eller gamla mönster som vi anpassar.

Upplägg
Kursen omfattar 4 x 45 min per tillfälle.
Vi träffas under 5 veckor

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Rebecka Lindgren började tidigt att designa om sina kläder för att de skulle passa just henne och hennes stil bättre, vilket resulterat i att hon sedan dess syr majoriteten av sin garderob själv. Hon har gått en sömnadskurs där hon också utbildat sig i grunden inom mönsterkonstruktion. Rebecka syr allt som faller henne in, allt från plagg till väskor och lapptäcken Det brinnande intresset för virkning fick hon av sin mormor som liten och gillar fortfarande att både utvecklas och utmana sig själv inom hantverket.
Tyg och garn är det bästa som finns enligt Rebecka som är en riktig entusiast inom dessa hantverk och är även engagerad i välgörenhet där hon syr och virkar till olika ändamål.
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Medtag eget material (tyg, tråd, mönster, sybehör).

Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har ett stort utbud av hantverkskurser, se vårt kursprogram för fler kurser.

Bra att veta
Symaskiner finns i lokalen. Vanliga och Overlock. 

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Örebro, Klostergatan

Klostergatan 20, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 675 kr

Summa: 1 675 kr

Utforska ämnesområde