Ort
Halmstad
Startdatum
28 Mar 2022
Tid
18:00-20:15
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Regina Hellström Malmberg
Nummer
20272
Pris
1 995 kr

Om arrangemanget

Med utgångspunkt i ett salutogent perspektiv, det positiva som finns hos individen och dess omgivning, hanterar vi stressen du bär på. Vi gör en stresshanteringsplan, sätter upp en målbild och med handfasta tips och metoder tar vi små men säkra steg framåt.

Väldigt många av oss är stressade, åtminstone i perioder. Att då ha bra verktyg som passar just för dig för att minska stressen är av största betydelse. Att ha kunskap om vad långvarig stress kan göra med oss ökar motivationen att göra vad vi kan för att motverka den, det minskar även det dåliga samvetet vi kanske får när vi tar oss tid för oss själva.

Innehåll

  • Kort om vad stress är och hur det kan påverka oss i längden.
  • Vilka är dina stressorer?
  • Presentation av olika metoder för att sänka stressnivåerna.
  • Utarbetande av din individuella stresshanteringsplan.
  • Uppföljning av individuella mål

Varje tillfälle kommer att innehålla olika övningar för att minska stressnivåer. Mellan träffarna förväntas du avsätta några minuter (minst fem) varje dag för att ta hand om dig själv.

För vem
Inga förkunskaper krävs. Passar dig som vill investera i din hälsa och ditt välmående. För dig som känner dig stressad och vill få konkreta redskap för att minska stressen innan den blir farlig. 

Kursledare
Regina (Nina) är diplomerad avspännings- och stresspedagog, utbildad grundskollärare i bland annat bild, konstnärligt och kreativt lagd - så förvänta dig åtminstone några kreativa övningar. 
Hon är varm, empatisk och lyhörd och med egna erfarenheter av utmattningssyndrom har hon också mycket personlig kunskap och erfarenhet. Idag driver Nina företaget Stresspedagogen - Hälsa & Välmående där hon förutom kurser och föreläsningar även coachar och har rekreationsverksamhet.

Medborgarskolans kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt och har minst genomgått Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning. 

Kursmaterial
Bär oömma kläder som är bekväma att slappna av i - mysdress är välkommet! Ta med din egen yogamatta/liggunderlag samt filt att använda till några av övningarna. Övrigt material tillhandahålls av Medborgarskolan i samarbete med Stresspedagogen Hälsa & Välmående.

Anpassningar under pandemin
För att du ska känna dig trygg att delta, har vi begränsat antalet deltagare i våra kurser. Det är viktigt att vi alla hjälps åt att förhindra smittspridning. Därför ber vi dig att endast delta när du är fullt frisk, tänka på handhygienen samt hålla avstånd till andra. Tack för visad hänsyn!

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala kursen? Ange detta i meddelandefältet vid anmälan.

 

Ort

Medborgarskolan Halmstad

Skolgatan 5, Halmstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 995 kr

Summa: 1 995 kr

Utforska ett ämnesområde