Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Teater senior nybörjare

Ort
Göteborg
Startdatum
23 Sep 2019
Tid
11:00-12:30
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Caroline Andréason
Nummer
60490
Pris
1 895 kr

Om arrangemanget

Är du nyfiken på teater och vill se om skådespeleri är något för dig? En kurs på dagtid som riktar sig till dig som är pensionär. Vi utforskar teaterns uttryck, med hjälp av improvisation, kroppsspråk och fokus-övningar.

Innehåll

En kurs på dagtid som riktar sig till dig som är pensionär. Vi utforskar teaterns uttryck, med hjälp av improvisation, kroppsspråk och fokus-övningar. Med hjälp av övningarna släpper du fram dina kreativa resurser och idéer. 

Kursens fokus ligger på att ha roligt tillsammans samtidigt som vi uttrycker oss sceniskt. Kursen avslutas med en liten föreställning för anhöriga och vänner.  Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren. 11:e tillfället är det föreställning.


För vem
Denna teaterkurs riktar sig till dig som är senior som vill spela teater tillsammans med andra likasinnade. Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Caroline Andréason är utbildad skådespelare vid Teaterhögskolan i Göteborg, och har arbetat på Backa Teater, Stadsteatrarna i Göteborg och Uppsala, Teater UNO, CinnoberTeater och Folkteatern. Hon har även gjort ett flertal roller på film och i TV, t ex som polisen Maud i dramaserien Poliser på SVT. Sedan 2013 har hon medverkat som skådespelare och även skrivit manus i konstkollektivet snö i Göteborg. Caroline har coachat flertalet studenter inför antagningsprov till Teaterhögskolorna. Hon arbetar gärna med interaktiv teater, improvisation och dans.


Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Bär kläder och skor som du är bekväm i. Annat material som kan behövas finns i kurslokalen.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum skickat till dig innan kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Göteborg

Haga Östergata 12, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 895 kr

Summa: 1 895 kr

Utforska ett ämnesområde