Ort
Lidingö
Startdatum
8 Nov 2023
Tid
18:00-19:30
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
5 st
Nummer
53271
Pris
1 750 kr

Om arrangemanget

Tecknandet utgör grunden till allt bildskapande, och här får du chansen att lära dig teckna oavsett tidigare erfarenheter.

Utveckla ditt bildseende och träna på olika tekniker för att få dina bilder som du önskar, oavsett tidigare erfarenhet. Vi börjar arbeta med perspektivlära, kroppens och ansiktets proportioner, skuggning och konturlära med främst blyerts och kol.

Innehåll

För nybörjare eller erfarna, alla kan teckna bättre efter en kurs. Penna, kol och tusch. Vi tränar seendet och övar upp hastigheten med snabba skisser. Vi arbetar med bildkomposition, kontrast och uttryck. Gemensamma genomgångar varvas med individuell vägledning för varje deltagares personliga utveckling.

Vi lär känna vårt material som blyertspennor med olika mjukhetsgrad och kol, och lär oss olika nya sätt att hantera dessa material. Vi arbetar med perspektivlära, kroppens och ansiktets proportioner, skuggning, konturlära med mera.

Upplägg

Vi gör många gemensamma övningar och vid varje tillfälle arbetar vi med ett speciellt tema. Du som vill söka till konstutbildningar har i slutet på kursen en fin portfölj med dina färdiga arbeten.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Kursen vänder sig både till dig som är nybörjare och till dig som tecknat tidigare. Undervisningen sker efter deltagarnas olika förutsättningar.

Kursmaterial

Material ingår inte i kursavgiften. Du behöver bland annat blyertspennor i olika storlek och tjockhet samt block med skisspapper.

Utvecklingsmöjligheter

Du kan med fördel gå flera terminer och utveckla ditt eget uttryckssätt. Det finns många olika moment att arbeta med och fördjupa dig inom.

Varje vår har vi en elevutställning där alla våra deltagare får chans att ställa ut sina konstverk. I april 2012 var vi för första gången med i Lidingö konsthelg med många besökare som kunde njuta av utställningen.

Kursledare

Medborgarskolan erbjuder varje termin många bra utbildningar som underlättar ledarens pedagogiska arbete och stimulerar till personlig utveckling.

Bra att veta

Alla våra målerikurser hålls i vår målerilokal på Pyrolavägen 11, vid Skärsätra torg.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Eventuellt uppehåll för skollov.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Ort

Medborgarskolan Lidingö, Pyrolavägen

Pyrolavägen 11, Lidingö

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 750 kr

Summa: 1 750 kr

Utforska ämnesområde