Ort
Trollhättan
Startdatum
24 Sep 2024
Tid
19:30-21:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Anders Bergström
Nummer
43742
Pris
1 750 kr

Om arrangemanget

Ett fantastiskt lättspelat instrument som lockar till sång och skratt! Tillsammans i denna lilla minigrupp får du lär dig stämma, spela ackord och kompa till enklare kända låtar.

Innehåll
Med hjälp av enkla melodier får du lära du dig att spela ackord, kompa och stämma ukulelen. Du lär dig några nya ackord varje vecka och första tillfället går vi igenom ukulelen och olika sätt att stämma. Liten grupp med 3-5 deltagare.

Kursen går en gång i veckan, samma dag och tid. Tänk på att du också behöver öva mellan kurstillfällena för att lära dig, helst öva lite varje dag!

För vem
Du kanske har försökt att lära dig själv men behöver vägledning att komma igång ordentligt. Alla deltagare från 16 till 100 år är välkomna!

Kursledare
Din kursledare Anders har hållit på med musik sedan unga år. Det som i ungdomen startade som en hobby har genom åren utvecklats till ett stort musikintresse. Anders har många års erfarenhet som musiklärare och att undervisa i gitarrspel på musikskola. Han har varit kursledare och undervisat hos oss på Medborgarskolan sedan slutet av 90-talet. "Det är en stor glädje att se framstegen och utvecklingen hos deltagarna", säger Anders.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
I kursen använder vi oss av boken Spela Ukulele 1, ISBN 9789185791880.
Kostnad för kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Invänta kallelse innan du köper kursboken!

Mot uppvisande av din kallelse får du 10 procents rabatt på strängar och nya instrument hos Musikpartner på Spannmålsgatan i Trollhättan.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner 

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

 

Ort

Medborgarskolan Trollhättan

Storgatan 19, Trollhättan

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 750 kr

Summa: 1 750 kr

Utforska ämnesområde