Ort
Limhamn
Startdatum
27 Feb 2023
Tid
19:15-21:30
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Per Erlandsson
Nummer
60147
Pris
2 695 kr

Om arrangemanget

Det blir allt vanligare att segla ner till Medelhavet eller ut på Nordsjön med egen båt. Utsjöskepparen omfattar allt du behöver känna till för att göra denna färd säker.

Ska du ner till Medelhavet eller ut på Nordsjön så är detta kursen för dig.
Vill du endast läsa kanalintyget så kan man antingen anmäla sig till denna kurs och meddela att det bara är Kanalintyget man är intresserad av eller så anmäler du dig till vår distanskurs. Kanalintyget kostar 450 kr.

Det är ibland svårt att få ihop deltgare till denna kurs varför ni alltid ska invänta kallelsen och/eller information från kursadministratören.

Innehåll
Minst ett par sammankomster anslås åt tidvattenberäkningar. Därutöver går vi igenom utrustning, nautiska publikationer, radiotrafik mm. För att färdas på Europas kanaler är det obligatoriskt med Kanalintyg. En kväll anslås åt detta. Efter avslutad kurs kan du examineras för Utsjöskepparintyg och Kanalintyg.

Förkunskaper
Kustskepparintyget.

Kursledare
Våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Examineringsavgift och kursmaterial ingår ej i kursavgiften. Allt material till kursen finns vid första tillfället och man tar det man behöver.

Teoriprov
Efter avslutad kurs anordnas ett teoriprov inför förhörsförrättare godkänd av Nämnden För Båtlivsutbildning (NFB). Examinationsavgift ingår ej i kursavgiften, pris 625 kronor.

 

Ort

Medborgarskolan - Limhamns Folkets hus

Linnégatan 61, Limhamn

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 695 kr

Summa: 2 695 kr

Utforska ämnesområde