Ort
Stockholm
Startdatum
24 Sep 2024
Tid
18:00-20:30
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Paula Ternström
Nummer
55670
Pris
2 200 kr

Om arrangemanget

Hoppas du att någon annan tar presentationen eller talet? Är du ovan talare och känner obehag inför ett framförande behöver du börja med att förbereda dig mentalt och bli trygg i situationen. Här är en kurs som kan vara ditt första steg till förändring.

Innehåll och mål

Våga tala inför grupp vänder sig till den som känner stort obehag inför att tala inför grupp och helst vill slippa.

I praktiska övningar utvecklar du din talarförmåga och arbetar med den osäkerhet som du kan känna för att tala inför grupp. Vi förbättrar självbilden och hittar en känsla av kontroll. Vi fokuserar på avspänning, andning, röst, kroppsspråk och talarstil. På ett lättsamt och roligt sätt tränar vi rösten och vid varje kurstillfälle får du möjlighet att pröva och träna enkla tal och presentationer efter givna ramar. Du får inblick i hur du kan påverka dig själv och din omgivning på ett personligt, sakligt och engagerat sätt.

Förkunskaper

Du behöver inte ha några förkunskaper, nivån anpassas efter deltagarna. Din utveckling är individuell, och bygger på dina erfarenheter och din personlighet.

Kursledare

Paula Ternström har lång erfarenhet som kursledare och kommunikatör. Hon har sin utbildning inom retorik bland annat från Stockholms universitet och IHR, men är också utbildad i marknadskommunikation, pedagogik och socialantropologi. Kombinationen med hennes erfarenheter som skådespelare har försett henne med verktyg som gjort henne till en eftertraktad pedagog inom retorik och kommunikation.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Du behöver inte köpa någon kursbok, det material vi använder får du av din kursledare.

Bra att veta

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus.se och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

I praktiska övningar utvecklar du din talarförmåga och arbetar med den osäkerhet som du kan känna för att tala inför grupp. Vi fokuserar på avspänning, andning, röst, kroppsspråk och talarstil. Vid varje kurstillfälle får du möjlighet att pröva och träna enkla tal och presentationer efter givna ramar. Du får inblick i hur du kan påverka dig själv och din omgivning på ett personligt, sakligt och engagerat sätt.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 200 kr

Summa: 2 200 kr

Utforska ämnesområde