Ort
Uppsala
Startdatum
18 Sep 2024
Tid
10:00-13:00
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Elin Claesson
Nummer
80200
Pris
3 090 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Kliv in i en värld av färg, textur och mönster, där du får utforska din kreativa sida och låta din fantasi flöda fritt. I vår vävkurs får du inte bara lära dig tekniker och metoder för att skapa vackra textila konstverk, vävkursen är en plats där du kan låta inspirationen flöda och utmana dig själv att tänja gränserna.

Innehåll

Vävning är ett uråldrigt hantverk som förenar konst, kultur och funktion. På en vävnings kurs får du lära dig att skapa vackra och unika textilier med olika tekniker, material och mönster. Du får också möjlighet att utveckla din kreativitet, koncentration och samarbete med andra vävare. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren, finns det en vävnings kurs som passar dig.

Ett av Medborgarskolans fyra kärnvärde är:
Utveckling i samverkan
Vi tror att människor utvecklas bäst i samverkan med andra. Därför vill vi skapa mötesplatser där ett givande och tagande får alla att känna delaktighet. Med nya kunskaper, ökat självförtroende och ­sociala nätverk får människor möjligheter och styrka att själva utforma och påverka sina liv.
Därför möts både nya och erfarna deltagare i denna kurs för att även inspirera varandra
Våra andra fina kärnvärden hittar du på https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/

Upplägg

OBS! Vi vill uppmärksamma er på att det är uppehåll i schemat den 20/11!

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, både nybörjare och erfarna deltagare är välkomna.

Kursledare

Elin Claesson har en examen från Handarbetets vänners högre textila hantverksutbildning. Hon har även läst kurser i vävdesign och textila uttryck vid Umeå universitet och textilvetenskap vid Uppsala universitet. Efter sin examen år 2022 har hon arbetat som kursledare på Medborgarskolan i Uppsala och Handarbetets vänner i Stockholm. I sitt textila arbete arbetar hon ofta föreställande med bilder och text i en blandning av humor och allvar. Detaljerna är ofta viktiga i hennes arbete. Se mer av Elins arbeten på instagram: @rutigt_

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan erbjuder olika kurser i hantverk både för vuxna och barn. Vi har ett stort utbud inom hantverkskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar. www.medborgarskolan.se

Bra att veta

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen
Lär mer på Olycksfallsförsäkring | Medborgarskolan

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

 

Ort

Ekeby Bruk 2N

Ekeby Bruk, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 3 090 kr

Summa: 3 090 kr

Utforska ämnesområde