Startdatum
29 Maj 2024
Tid
18:55-20:30
Dag
Onsdag
Nummer
44412
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Veterandagen 29 maj!

Obs, ingen föranmälan till arrangemanget krävs.

Sveriges Veteranförbund är en av Medborgarskolans samarbetsorganisationer och onsdag den 29 maj blir det en högtidlig ceremoni. Veterandagen, som denna dag varje år, hålls över hela Sverige för att hedra personal som deltar eller har deltagit i nationella eller internationella militära eller civila humanitära operationer och för att högtidlighålla minnet av Sveriges stupade och omkomna krigsveteraner. 

Ceremonin i Växjö, hålls av Veteranerna Kronoberg och den startar med en samlingssignal som ges strax före kl 19 vid Residensets trappa på Stortorget Växjö. Det blir bland annat tal av Veteranerna Kronobergs ordförande, sång av Växjö manskör, tal av landshövdingen och  sextent av Hemvärnets Musikkår, Kalmar län. Kvällens ceremoni avslutas med avmarsch mot Minnesstenen där tal hålls av ordförande i Veteranerna Kronoberg samt för kransnedläggning och en tyst minut.

Varmt Välkommen till Veterandagen i Växjö den 29 maj! 

 

Relaterade artiklar

Musik

”Spela i band är grejen”

Ena bandet är precis i början av sin musikaliska karriär, medan det andra bandets medlemmar spelat tillsammans i en eller annan bandkonstellation de senaste 40 ...

19 februari 2024
Läs vidare om "”Spela i band är grejen”"

Utforska ämnesområde