Ort
Sundsvall
Startdatum
8 Okt 2024
Tid
18:00-20:15
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
3 st
Nummer
56694
Pris
650 kr

Om arrangemanget

Lär dig virka mormorsrutor och vad du sedan kan skapa med dom!

Om kursen 

Denna kurs vänder sig till dig som vill utforska möjligheterna med mormorsrutor, både hur du virkar olika sorter och sen vad för fint du kan skapa av dina färdiga rutor.Vår kursledare Sanna guidar till hur du kan skapa egna plagg, accessoarer och unika inredningsdetaljer.


Kursen håller till i den inspirerande hantverksbutiken Flitiga Fingrar i centrala Sundsvall. 

Under kursens gång kommer vi virka flera olika rutor efter diagram och få guidning om materialval.Datum för kursens alla träffar: 

- Tisdag, 8:e oktober.
- Tisdag, 15:e oktober.
- Tisdag, 22:a oktober.

 

Innehåll och mål

Vad är en mormorsruta och hur kan vi variera dom? Vad gör vi sen med alla?

I kursen går vi igenom teknik för att skapa olika sorters mormorsrutor och hur vi sedan sätter ihop dom för att skapa färdiga projekt såsom kläder, accessoarer och inredningsdetaljer.

Under kursens gång kommer vi lära oss läsa diagram av olika sorters mormorsrutor samt arbeta med att följa dom så att du kan jobba vidare självständigt hemma mellan träffarna för att skapa fler. 

Målsättning efter avslutad kurs är att du som deltagare känner dig mer bekväm med att kunna virka vidare självständigt hemma för att skapa egna mormorsrute-projekt hemma i soffan.

Kursträffarna kommer ha genomgångar av tekniker, pedagogiskt hjälp med teknik och läsförståelse av diagram samt såklart en massa inspiration.

 

Förkunskaper

Kursen passar dig som kan lätta grunder i virkning. 


Kursledare

Sanna Boholm är en mångsidig och inspirerande konstnär som har stickat & virkat sedan hon var 6 år gammal, hon gick utbildningen Textil design på Gamleby folkhögskola & har haft flertalet utställningar med sina hantverk.

Sanna är en multikonstnär inom det textila, men just virkning & stickning har hållit i längst och nu vill hon få fler att finna glädjen i virkning!

HÄR kan du besöka Sannas instagram.


Kursmaterial

Ta gärna med egna virknålar och garn som du kan använda, i kursen ingår inte något material men du har möjlighet att låna nålar och restgarner för att skapa provlappar medans du lär dig.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.


Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen. 

Ort

Flitiga Fingrar

Storgatan 9, Sundsvall

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 650 kr

Summa: 650 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Så kan virkandet ge tröst för sjuka barn

Kreativt hantverk och socialt arbete som hjälper sjuka barn – det är vad organisationen Tröstemöss sysslar med i sin studiecirkel på Medborgarskolan i Stockhol...

20 mars 2024
Läs vidare om "Så kan virkandet ge tröst för sjuka barn"

Utforska ämnesområde