Ort
Distans
Startdatum
9 Maj 2024
Tid
08:00-09:30
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
9 st
Ledare
Peter Hagenstål
Nummer
68041
Pris
3 295 kr

Om arrangemanget

Komplettera dina färdigheter i bokföring med lönehanteringen. Öka dina chanser på arbetsmarknaden! Visma Lön 600 är ett heltäckande löneprogram och passar företag som har upp till 200 anställda.

Innehåll
1. Genomgång av grunduppgifter som en löneansvarig måste ha in för att använda Visma Lön.
2. Lägga upp ett företag med anställda från grunden
3. Övningar med löpande lönearbete, lönebesked mm
4. Bokföring på resultatenhet och/eller projekt och lönekörning
5. Semester
6. Övningar med bl a lönekörning kvartal 1
7. Övningar med bl a lönekörning kvartal 2 o semesterårsavslut
8. Övningar med bl a lönekörning kvartal 3 o utbetalning av semester
9. Övningar med bl a lönekörning kvartal 4, årsslut och inlämningsuppgift

Upplägg
Kursen omfattar 9 kursdelar och bedrivs som heldistanskurs via ett klassrum på Folkbildningsnätet under 10 veckor. Där kan du fortlöpande ställa frågor till läraren och kommunicera med övriga deltagare i kursen. Du bör lägga ner 4 studietimmar/vecka på kursen (en studietimma=45 minuter) men du jobbar i din egen takt, på tider som passar dig. Kursen avslutas med en inlämningsuppgift som är obligatorisk för att bli godkänd på kursen. 

Förkunskaper
Grundläggande data- och Internetvana erfordras. Grundläggande bokföring jämförbart med vår Bokföring 1.

Kursledare
Peter Hagenstål har distansundervisning inom data och ekonomi sen flera år. Alla våra kursledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Hur fungerar distanskursen
Du får ett mail samma morgon som kursen startar som innehåller information och lösenord för att nå in till vår distansplattform. Väl inne i plattformen finns ledaren där och guidar dig och övriga deltagare genom kursen.
Visma Lön 600 - har du inte programvaran har du möjlighet att ladda ner en utbildningsversion från Internet. Tilläggsprogramvara krävs för användning på Mac.

Viktigt
Ange alltid aktuell e-postadress vid anmälan. Viktigt då inloggningsuppgifter m m mailas ut.

Rabatt hos Bokus
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Pris

Deltagaravgift: 3 295 kr

Summa: 3 295 kr

Utforska ämnesområde