Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

En kille spelar in sång i studion
Kurs

Vokalproduktion med Hannes Andersson - En online workshop

Ort
Distans
Startdatum
27 Okt 2020
Tid
18:00-20:15
Dagar
Tis, Tors, Fre
Antal tillfällen
3 st
Nummer
43458
Pris
100 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Tre träffar som kommer ge dig goda kunskaper inom vokalproduktion. Inspelning, audioeditering & mix.

Workshopen kommer gå igenom alla delar som behövs för att uppnå goda resultat inom vokalproduktion. Upplägget är anpassat för deltagare som har en grundläggande kunskap inom specifik DAW(Logic) och riktar sig främst till produktion inom populärmusik. Träffarna är utformade för att deltagarna ska få en röd tråd inom begreppet vokalproduktion och vägledas igenom alla dess delar tillsammans med Hannes Andersson som visar färdiga vokalproduktioner under workshopens gång och hur dessa har gjorts. Detta för att få en verklighetstrogen uppfattning om hantverket och dess process.

Träff 1 - GRUNDER VOKALPRODUKTION / INSPELNING

Under denna träff kommer vi att ha en workshop i hur man spelar in vokaler. Vad som behövs för att spela in röst? Hur en mikrofon fungerar samt vad som är viktigt att tänka på. Vi kommer gå igenom hur programmets verktyg kan användas på bästa sätt för att uppnå professionella resultat.

Träff 2 - AUDIOEDITERING OCH PITCHVERKTYG

Den här träffen går ut på att editera och pitcha vokalerna som spelades in i föregående träff. Vad som behövs för att få ett bra resultat samt hur man går tillväga för att på bästa sätt få ut en hög kvalitativ vokal genom att "compa" ihop flera olika tagningar. Vi kommer även gå igenom olika typer av pitchverktyg för att sätta tonen/sound på vokalen. Det kommer även pratas om hur man hittar bra dubbar/stämmor och hur dessa kan "nudgeas".

Träff 3 - GRUNDER VOKALMIX

Träffen kommer att gå ut på att färdigställa den påbörjade Vokalproduktionen. Deltagaren kommer få verktygen till att kunna mixa och sluteditera sina inspelningar. Vad som är bra att tänka på och hur man snabbt går till väga för att uppnå färdiga resultat. Deltagaren ska även ha fått en inblick i hur man anpassar stämmor och dubbar till leadvokalen.

Hannes Andersson

Låtskrivare/producent med lång erfarenhet av att skriva och producera egen musik, samt driva flera olika artistprojekt där han gjort allt från idé till färdig master.

Med år av erfarenheter från att ha jobbat emot live leads(briefs) inom den internationella marknaden, samt utbildat musikproducenter i över 3 år på skolan AP Academy i Stockholm.

http://www.ha-an.se

Pris: 100kr

OBS! Vid utebliven avanmälan 24 tim innan återbetalas inte deltagaravgiften. Detta pga reserver ska ges en chans till plats.

Plats & Tid: workshopen sker online via Zoom. Du får inbjudan till din mailadress 30 min innan kursstart. 27,29,30 okt kl 18:00-20:15.

12 platser först till kvarn.

Vid frågor kontakta:

tess.delacour@medborgarskolan.se 072-146 87 51

 

 

Pris

Deltagaravgift: 100 kr

Summa: 100 kr

Utforska ett ämnesområde