Ort
Trollhättan
Startdatum
27 Aug 2024
Tid
18:00-19:30
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Claudia Andersson Larsson
Nummer
46423
Pris
1 695 kr

Om arrangemanget

Yinyoga är en lugn, avslappnande och återhämtande form av yoga och passar särskilt bra om man känner sig stel eller stressad.

Innehåll
Yinyoga är en lugn och avslappnande yogaform. Vi släpper alla prestationskrav och impulsen att "göra" något för att istället öva på att vara i nuet och känna hur kroppen känns. I yinyoga intas varje position med hjälp av tyngdkraften och tillsammans med fokus på andningen underlättar vi för kroppens muskler att slappna av. Vi stannar ca 3-5 minuter i varje position, vi slappnar av och låter kroppen vara och öppnar upp i egen takt, på så vis stimuleras och töjs bindväven/fascian, som håller samman kroppens samtliga organ och muskler. Yinyoga är en återhämtande form av yoga och passar särskilt bra om man känner sig stel eller stressad.
 
För vem
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Er kursledare Claudia har ett stort intresse för personlig utveckling och hälsa. Hon har tränat yoga under hela sitt liv och Yinyoga har hon utövat sedan 2017. Under 2018 gick hon grund- och påbyggnadsutbildning hos Vanja Thörnqvist Miles - Yinyogalife, och utbildades till lärare i Yinyoga. Claudia har även praktiserat hos Vanja Thörnqvist-Miles, Yinyogalife.

Claudia undervisar också i franska hos oss på Medborgarskolan. Hon är genuint språkintresserad och gillar även resor och konst.

Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerande sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Mjuk ledig klädsel rekommenderas. Eftersom yinyogan är vilande kan man bli lite sval då vi stannar länge i varje position. Ta gärna på dig sköna sockor och ta med en varmare tröja in i yogasalen. Yogamatta finns att låna, men ta gärna med en filt.

Bra att veta
Omklädningsrum finns.

Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Friskvårdsbidrag eller friskvårdsbetalning via ActiWay eller Min Friskvård/ePassi kan användas på denna kurs.

Inspiration
Läs om Berit Berg, kursdeltagare i yoga:
www.medborgarskolan.se/var-varld/kropp-och-halsa/berit-yogar-for-bade-kropp-och-sjal

Läs om Anders Bäckström, kursdeltagare i yoga:
www.medborgarskolan.se/var-varld/kropp-och-halsa/jag-har-fatt-ett-inre-lugn

Ort

Medborgarskolan Trollhättan

Storgatan 21, Trollhättan

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 695 kr

Summa: 1 695 kr

Utforska ämnesområde